Power Apps erkend als leider van Low Code

Gartner, een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau in de IT, vergelijkt jaarlijks de giganten uit de tech-wereld en laat ons zien hoe zij zich met elkaar verhouden. Het Magic Quadrant is een tool waarmee ze dit laten zien. Per focusgebied geven zij erkenning aan leiders, niche-spelers, uitdagers en visionairs. Microsoft werd met Power Apps erkend als leider op het gebied van low-code oplossingen. Maar waarom? En waarom is Power Apps nu zo populair?

 

Waarom Power Apps zo populair is

Eerder schreven we dat low-code een laagdrempelige manier is voor het implementeren van maatwerkoplossingen , die precies voldoen aan jouw bedrijfsspecifieke wensen. Op dit moment werkt 92% van alle Fortune 500 bedrijven met Power Apps. Los van de redenen waarom je kiest voor een low-code oplossing, stijgt Power Apps uit boven de concurrentie. We vertellen je hier waarom.

 

Een vertrouwd platform in de cloud

Power Apps maakt onderdeel uit van de Office 365 suite en integreert dus naadloos met de andere applicaties in de suite. Ook kent Power Apps een horizontale integratie met Power Automate (een RPA tool) en met Power BI. Daarnaast heb je met Power Apps verschillende keuzes voor het opslaan van je data. Zo maak je gebruik van SQL of Dataverse. Beide met hun eigen voordelen.

 

Gemakkelijke samenwerking tussen eindgebruiker en ontwikkelaar

Omdat je in korte tijd veel ontwikkelt en ook visueel maakt, betrek je gemakkelijk de eindgebruiker in het ontwikkelproces. Power Apps leent zich uitstekend voor een “agile” werkwijze, waarin je een vinger aan de pols houdt en zorgt dat maatwerk werkt.

 

Toegankelijk voor verschillende niveaus van IT kennis

Zowel een programmeur als een minder digitale eindgebruiker kan zijn ei kwijt in Power Apps. Je traint relatief eenvoudig een eindgebruiker. Met deze basis kan de eindgebruikers zelf kleine aanpassingen doen in je app, of om aanpassingen doorgeven aan een interne key-user. Omdat je ook het een en ander zelf kunt doen ben je dus minder afhankelijk van je leverancier.

 

Innovatie op topniveau

Als Microsoft de portemonnee trekt om een product door te ontwikkelen, dan gebeurt dit op een hoog tempo en op een hoog niveau. Dat is geen geheim. Dit geldt ook voor Power Apps. Er zijn al een aantal toevoegingen geweest op het gebied van barcode scanners, maar ook high-tech oplossingen zoals Artificial Intelligence, Mixed Reality en hyperautomatisering. Dit wordt over de komende jaren alleen maar meer. Zo worden oplossingen die voorheen buiten bereik lagen nu steeds toegankelijker voor het MKB.

Heb jij een probleem waarvan je wil weten of het Power Platform dit kan oplossen? Neem contact met ons op en we verkennen graag jouw mogelijkheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures