Introductie van Azure OpenAI

azure openai

OpenAI is een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie. Dit laboratorium heeft als missie ervoor te zorgen dat kunstmatige algemene intelligentie (AGI) van nut is voor de hele mensheid. Het bedrijf ontwikkelt en promoot vriendelijke Artificial Intelligence door middel van onderzoek en ontwikkeling. OpenAI bestaat uit een winstgevend bedrijf, OpenAI LP, en een non-profitorganisatie, OpenAI Inc.

Een van de manieren waarop OpenAI zijn technologie aan de wereld beschikbaar maakt, is door samen te werken met Microsoft Azure, een cloud computing platform.

 

Azure OpenAI

Azure  OpenAI is een cloud-gebaseerde platform waarmee ontwikkelaars eenvoudig toegang krijgen tot en gebruik maken van de krachtige AI-modellen van OpenAI. Dit platform biedt een eenvoudige en consistente API voor het werken met de modellen van OpenAI. Hierdoor voeg je eenvoudig geavanceerde AI-mogelijkheden toe aan je applicaties. Enkele voorbeelden van toepassingen die gebruik maken van OpenAI Azure zijn:

 • Een chatbot die op een menselijke manier communiceert, waardoor bedrijven hun klantenservice kunnen verbeteren.
 • Automatisch genereren van tekst voor bijvoorbeeld contentcreatie of samenvattingen.
 • Vertalen van tekst in verschillende talen voor bijvoorbeeld e-commerce websites.
 • Analyseren van beelden en videomateriaal voor bijvoorbeeld bewakingscamera’s of videomontage software.

 

GPT-3.5 op Microsoft Azure

Sinds een tijdje is het GPT-3.5 turbo  model beschikbaar in Azure OpenAI, daarnaast kan je, je al aanmelden voor het gebruik van zijn opvolger GPT-4. Dit model is een van de meest geavanceerde taalmodellen die momenteel beschikbaar is en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor:

 • Automatisch genereren van antwoorden op vragen in een conversatie.
 • Automatisch samenvatten van lange teksten.
 • Automatisch schrijven van e-mails of artikelen.
 • Automatisch genereren van computercode
 • Automatisch genereren van rapporten
 • Automatisch genereren van financiële prognoses
 • Automatisch genereren van juridische documenten

 

Conclusie

In samenwerking met Microsoft Azure, maken wij bij Arrix gebruik van OpenAI’s krachtige technologieën om geavanceerde AI-mogelijkheden toe te voegen aan applicaties. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld chatbots maken die op een menselijke manier communiceren, beeldanalyse software ontwikkelen die preciezere resultaten geeft of taalmodellen implementeren voor automatische tekstgeneratie en -analyse. Dankzij GPT-3.5 kan Artificial Intelligence nog verder worden uitgebreid in verschillende industrieën, zoals klantenservice, financiën, gezondheidszorg, juridische en financiële dienstverlening en software ontwikkeling. OpenAI en Microsoft Azure werken samen om de technologie van OpenAI toegankelijk te maken voor ontwikkelaars, waardoor de mogelijkheden voor AI-toepassingen nog groter worden.

 

Zie jij al toepassingen binnen jouw organisatie? Of wil je meer weten over het implementeren van Artificial Intelligence? Wij vertellen je er graag meer over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures