Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk19)

templates teams

Deze week staat de Update Office 365 in het teken van Microsoft Teams. De bel- en vergaderfunctionaliteit van Microsoft Teams is een uitkomst tijdens deze lange thuiswerkperiode. Microsoft maakt een optimalisatieslag met nieuwe functionaliteiten. Hierdoor werk je nog efficiënter en effectiever thuis met Teams.

 

Nieuwe bel- en vergaderfuncties in Microsoft Teams

In juni komt de  update voor Microsoft Teams met daarin een aantal nieuwe functionaliteiten, gericht op het bel- en vergaderonderdeel. Wanneer deze update beschikbaar is, bel je en vergader je in een apart venster van het Microsoft Teams venster. Waar Microsoft Teams nu alleen functioneert in één venster, open je calls dus binnenkort in een nieuw venster.

 

bel- en vergaderfunctionaliteiten teams

Handig. Tijdens een vergadering blader je nu gemakkelijk in documenten of een planner binnen Microsoft Teams, zonder de hele vergadering te minimaliseren. Deze staat namelijk nog steeds open in een nieuw venster. Je schakelt dan bijvoorbeeld op twee schermen gemakkelijk tussen de vensters van Teams.

 

Bij het openen van een nieuw venster verandert de taakbalk naar de bovenzijde van het vergadervenster. Deze taakbalk blijft altijd in het scherm.

bel- en vergaderfunctionaliteiten teams

 

Tijdspad nieuwe bel- en vergaderfeatures

Microsoft voegt, naast deze update , ook eerder aangekondigde features toe. De volgende functionaliteiten kun je verwachten:

  • 3×3 video
  • hand opsteken
  • aan te passen achtergronden

 

Na de uitrol, schakelt de update zich niet standaard in voor gebruikers. Je schakelt deze nieuwe functies in via de instellingen (Algemeen > Schakel nieuwe vergaderen- en bel opties in). Zo geeft Microsoft de gebruikers extra tijd om te wennen aan deze nieuwe functionaliteiten. In een later stadium schakelt de update zich wel standaard in.

 

Microsoft geeft de volgende tijdlijn af voor het in- en uitschakelen van bovengenoemde functies:

  • Juni: Nieuwe functies standaard uitgeschakeld, gebruiker schakelt nieuwe functies in
  • Juli: Nieuwe functies standaard ingeschakeld, gebruiker schakelt nieuwe functies uit
  • Augustus: Nieuwe functies standaard ingeschakeld, geen mogelijkheid om uit te schakelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures