Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 23)

Tijdens een online vergadering wordt er vaak gebruik gemaakt van de chat. Dit valt niet altijd op, waardoor je vragen over het hoofd ziet. Met de ontwikkelde chatnotificatie functie die bij alle deelnemers verschijnt wanneer er een chatbericht wordt gestuurd, komt hier verandering in. De chat wordt door de chatnotificatie meer centraal en vragen of opmerkingen merk je sneller op.

 

Dit is één van de ontwikkelingen die voor Microsoft Teams op het programma staan. Ook voor SharePoint staan er updates op de roadmap.

 

Microsoft Teams: Opgenomen vergadering terug vinden door wat er gezegd is

De functie – online vergaderingen opnemen – wordt veel gebruikt. Hier heeft Microsoft de afgelopen maanden veel functies aan toegevoegd. Waaronder live ondertiteling. Heb je een vergadering opgenomen met live ondertiteling dan vind je die opgenomen vergadering binnenkort makkelijker terug in Microsoft Search. Je zoekt op woorden die in de vergadering zijn gezegd. Deze functie werkt alleen als de live ondertiteling bij de vergadering was ingeschakeld.

 

Microsoft Teams: Live ondertiteling mogelijk in meer licenties

Door het vele opnemen van vergadering is er ook meer vraag naar live ondertiteling tijdens een vergadering. Live ondertiteling tijdens een vergadering zit nog maar in een paar licenties. Maar hier brengt Microsoft verandering in. Heb je één van de volgende licenties:

  • Office 365 E1
  • Office 365 A1
  • Office 365/Microsoft 365 A3
  • Office 365/Microsoft 365 A5
  • Microsoft 365 F1
  • Office 365/Microsoft 365 F3
  • Microsoft 365 Business Basic SKUs

Dan duurt het niet lang meer voordat jij live ondertiteling kunt gebruiken.

 

SharePoint en Teams: Privékanalen krijgen een eigen teamsite

Alle teams binnen Microsoft Teams zijn verbonden met een SharePoint teamsite. Met deze nieuwe functie krijgt een privékanaal aangemaakt in Microsoft Teams een eigen unieke SharePoint teamsite. Normaal komen alle kanalen in de teamsite, zo ook die van het privékanaal. Dit gedeelte van de site schermt Teams af. Met deze nieuwe functie komen de privé kanalen dus niet meer onder de teamsite van de Teams omgeving maar krijgen deze een geheel eigen teamsite.

 

@mentions in commentaren gebruiken

In Teams gebruik je al enige tijd een @mention in je commentaar. Dit wordt nu ook mogelijk in SharePoint. Deze persoon krijgt hier een melding van en kan gelijk naar het commentaar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures