Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 21)

In een online meeting wil je soms de focus op één persoon hebben waardoor die persoon alle aandacht krijgt van de deelnemers. Je gebruikt hiervoor de spotlight functie.  Ook als je iemand jouw vraag beantwoordt zet je hem in de spotlight. Met deze functie ziet iedereen die persoon in beeld terwijl hij/zij praat. Sta je in de spotlight dan zie je een kader om jouw videobeeld in Teams. Microsoft wil het aantal mensen in de spotlight ophogen naar 7 deelnemers.

 

Deze functie wordt binnenkort uitgerold in Microsoft Teams. In deze wekelijkse update praten we je bij over een aantal functionaliteiten die Microsoft allemaal in mei heeft gelanceerd. Daarnaast vertellen we je meer over de nieuwe functies die nu worden uitgerold.

 

Wordt uitgerold

 

Zet tijdens een vergadering meerdere deelnemers in de spotlight

Al sinds enige tijd zet je 1 deelnemer in de spotlight. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het videobeeld van de persoon die je in de spotlight zet. Selecteer daarna “Spotlight” in het menu.
  2. Bekijk de deelnemerslijst van de meeting. Rechtermuisklik op de persoon die wilt uitlichten en selecteer “Spotlight”.

Dit werkt hetzelfde als je jezelf wilt uitlichten. Je kunt maar 1 persoon tegelijk in de spotlight zetten. Maar niet meer voor lang, want er komt een update waarmee je maximaal 7 deelnemers tegelijk in de spotlight zet.

 

PowerPoint presentatie rechtstreeks presenteren in Teams vergadering

Met deze functie deel je rechtstreeks een PowerPointpresentatie vanaf de desktop en de online versie van PowerPoint. Hierdoor start je de presentatie niet meer vooraf en hoef je deze niet meer te delen.

 

Uitgerold in mei

 

Deelnemers grote vergaderingen verhoogt

Het maximale aantal deelnemers dat toegang krijgt tot een Microsoft Teams vergadering is verhoogd naar 1000 deelnemers.

 

Aantal chat deelnemers tijdens vergadering verhoogt

Op dit moment nemen maximaal 300 deelnemers tijdens een vergadering deel aan de chat. Zijn er meer dan 300 deelnemers in de vergadering, dan zijn de overige deelnemers uitgesloten van de chat. Dit aantal verhoogt naar 1000 deelnemers.

 

Chatten met externe in een groepschat

Je voegt vanaf nu ook externe personen toe aan groepschats.

 

Mogelijke suggesties voor Teams vergaderpoll

Teams toont een aantal suggesties wanneer je een poll aanmaakt voor een vergadering. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit een lijst van voorgestelde polls en/of vragen die gebaseerd zijn op het doel van de vergadering.

 

Mogelijkheid tot supervisie tijdens chat gebruik in het onderwijs

Ben je docent en maakt je gebruik van Teams? Met het instellen van supervisie worden andere studenten niet zomaar aan de chat toegevoegd. Dit kan alleen de persoon met supervisie.  Je stelt deze optie in via een policy die de beheerder kan aanpassen.

 

Apps zelf aanpassen

Maak jouw bedrijf veel gebruik van apps van derden, of zelfgemaakte apps? Dan kun je als beheerder van Microsoft Teams, je Apps aanpassen, als de bouwer van de app dat toe laat. Denk bijvoorbeeld aan een andere naam of logo, waarmee je duidelijk maakt waarvoor je de app gebruikt.

 

Meerdere functies voor Break-out room

Met de Break-out room kun je in kleine groepjes verder vergaderen. Om lange deelvergaderingen te voorkomen kun je een tijd op deze breakout kunt zetten. Is de tijd voorbij dan sluitende breakout rooms automatisch af en keren de deelnemers automatisch terug naar de vergadering met alle deelnemers. Vanaf nu switch je ook gemakkelijk tussen de verschillende breakout rooms.

 

3 x 3 weergave bij opname van Microsoft Teams Rooms

Neem je een vergadering op in Microsoft Teams Rooms dan zie je nu maximaal 9 deelnemers in de opname.

 

Grote gallery en samen zijn modus voor Webbrowsers

Vanaf nu kunnen personen die vergaderen met Microsoft Teams in Edge/Chrome ook de grote gallery of het samenzijn-modus gebruiken.

 

Alle opgestoken handen laten zakken

Presentatoren en organisatoren van een vergadering kunnen nu in één keer alle opgestoken handen laten zakken.

 

Uitbreiding Emoji’s binnen Microsoft Teams

Het aantal emojis in Microsoft Teams is verhoogd naar 800. De keuze is reuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures