Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 22)

Microsoft is klaar met het uitrollen van een optie waarmee je een registratie aan een Teams-vergadering toevoegt. Met deze registratie maak je makkelijker een overzicht van alle deelnemers .

 

Inschakelen registratie Teams vergadering

Deze registratie staat niet standaard ingeschakeld. Bij het plannen van een vergadering moet je dit inschakelen. Als organisator (degene die de vergadering plant) bepaal je of je alleen voor personen in jouw organisatie een registratie wilt of voor iedereen.

 

registratie teams vergadering

 

Als je een vergadering plant op basis van een registratie maak je de vergadering openbaar en voor deelname moeten de deelnemers zich registreren via een link. Je hoeft dan ook geen uitnodiging meer te versturen met een koppeling “Deelnemen aan vergadering”. Deelnemen gaat via een registratie formulier waarin je kunt zetten waar het over gaat en wie de sprekers zijn.

 

Standaard wachten de deelnemers dan in de lobby tot ze worden toegelaten, ze kunnen niet presenteren of scherm delen en de camera en microfoon staan uit. Presentatoren kunnen peilingen tijdens de vergadering gebruiken om het publiek te betrekken en informatie te verzamelen.

 

Afgelopen week nog meer uitgerold:

 

2×2 weergave in galerij modus bij online vergaderingen in Edge en Chrome

Vergader je binnen Edge of Chrome? Dan kun je nu meerdere deelnemers zien in de gallery modus. Heb je de Teams-vergadering in gallery modus staan, dan zie je 4 deelnemers.

 

Wordt uitgerold:

 

Apps binnen Teams-vergaderingen

Er worden twee functies uitgerold voor het gebruik van Apps binnen Teams-vergaderingen. Bij de eerste bepaalt een Teams administrator welke apps er tijdens de vergadering gebruikt worden. Met de tweede functie gebruik je apps ook in vergaderingen waarin externe personen deelnemen.

 

Eigen ‘samen zijn-modus’ gebruiken

Op dit moment kies je uit een select aantal ‘samen zijn-modus’ weergaves. Hier brengt Microsoft verandering in. Met de nieuwe functie, die Microsoft momenteel uitrolt, maak je een eigen ‘samen zijn’ weergave. Deze maak je in de developerportal van Microsoft Teams.

 

In ontwikkeling

 

Er staan voor Juni weer heel veel ontwikkelingen op de planning. Hier alvast een aantal.

 

Taak maken van een Microsoft Teams bericht

Het staat al enige tijd op de planning, binnenkort maak je via een Teams kanaal bericht of via een chat een taak aan die gelijk in de taken app terecht komt.

 

Microsoft Teams en Power Automate

De volgende ontwikkelingen zijn handig als je (veel) gebruik maakt van Power Automate en Microsoft Teams binnen jouw organisatie. Binnen Power Automate komen er een aantal acties bij voor vergaderingen, Teams, kanalen en de chat. Een aantal nieuwe acties die je kunt verwachten, zijn:

 

  • Maak een Teams vergadering
  • Verstuur een bericht naar een kanaal
  • Maak een Team
  • Voeg gebruikers toe aan een Team.
  • Er komt ook een nieuwe trigger bij: “Gebruikers verwijderen uit een Team”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures