Microsoft 365 Update – Wk 28

Als je werkt met Microsoft 365 is OneDrive een van de tools waar je zeker gebruik van maakt. Met OneDrive krijg je verbinding met al je bestanden. Je kunt je bestanden opslaan en beveiligen, delen met anderen en vanaf elke locatie op jouw device openen.

OneDrive wordt door iedere gebruiker van Microsoft 365 gebruikt en daarom is Microsoft continue op zoek naar verbeteringen, waarmee jij nog gemakkelijker en sneller werkt. Op de roadmap van Microsoft staan daarom een aantal wensen van gebruikers, die Microsoft binnenkort ontwikkelt.

 

Wordt ontwikkeld

 

OneDrive: Updates

 Navigatie update voor OneDrive Online

Binnenkort kom er een update waardoor het navigeren binnen OneDrive Online makkelijker en beter wordt. Deze update maakt het werken in OneDrive Online gebruiksvriendelijker

Verandering van interface

Het kan zijn dat het je niet eens opvalt als deze update uitgerold is. Maar het uiterlijk van OneDrive Online wordt gerestyled. De kleur van de iconen krijgen een update.

Vergaderoverzicht

Online vergaderen is niet meer weg te denken. Iedereen heeft wel 1 of meerdere online vergaderen waarvoor ze uitgenodigd worden. Bij de meeste organisaties koppelen ze Outlook aan Teams en worden vergaderingen automatisch aan de agenda’s toegevoegd. Maar wat als je deze koppeling niet hebt omdat het om een privé vergadering gaat? Dan komt de uitnodiging in de mail en moet je op de dag zelf vaak nog zoeken. Microsoft heeft hier een verbetering voor ontwikkeld. Met deze update komt er in OneDrive een vergaderoverzicht waarin alle vergaderingen staan waarvoor je bent uitgenodigd. Door deze update zoek je een stuk gemakkelijker naar al je vergaderingen. Het is nog niet bekend hoe het eruit komt te zien

 

Teams: 1000 kanalen per team

Binnenkort kun je per Team 1000 kanalen gebruiken. In combinatie met gedeelde kanalen ( Kanalen die met interne medewerkers en externen gedeeld  worden zonder dat de deelnemers lid zijn van het gehele Team) is dit een mooie update. Deze update beperkt het aantal Teams dat je dan eventueel moet  aanmaken.

 

Wordt nog steeds uitgerold

 

Teams: Nieuwe OneNote tab bij maken van standaard kanaal.

Bij het maken van een standaard kanaal komt er nu standaard een tab OneNote bij. Ieder kanaal krijgt zijn eigen selectie binnen de OneNote. Door de aanmaak van een standaard OneNote tab per kanaal werk je makkelijker en sneller.

 

To Do: Apple Watch ondersteuning

Steeds meer mensen hebben een Smart Watch. Ook de Smart Watch blijft niet stil staan, maar voegt steeds meer mogelijkheden en functionaliteiten toe. Microsoft To Do komt nu ook beschikbaar via jouw Smart Watch. Hierdoor zie je al jouw taken via jouw Apple watch.

 

Teams: Geanimeerde achtergronden in Teams-vergaderingen

Een vergadering leuker/gezelliger maken met geanimeerde achtergronden. Met deze functie voor dynamische achtergronden in Teams-vergaderingen kunnen gebruikers hun bestaande achtergrond vervangen door een dynamische animatie. Je krijgt een meeslepende virtuele ervaring,  waarmee je de vergaderervaring verbetert me creativiteit en personalisatie naar eigen voorkeur.

 

Uitgerold

 

Forms: reageerders kunnen antwoorden aanpassen

Wanneer je een enquête of formulier invult, denk je achteraf wel eens dat je dit toch anders bedoelt had. Maar als je dat nog wilt wijzigen, lukt dat niet meer. Bij Forms kun je vanaf nu je antwoorden alsnog wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures