Microsoft 365 Update – Wk 29

De vakantie nadert. Uiteraard wil jij ook van je rust en ontspanning genieten. Maar ook na de vakantie wil je relaxed terugkomen en aan het werk gaan. Bereid je daarom voor op je vakantie met Microsoft 365. We geven je een aantal tips.

 

Zo kun je in zowel Outlook als Teams een afwezigheidsbericht instellen. Omdat beide gekoppeld zijn, maakt het niet uit of je dat in Teams of in Outlook doet Tijdens jouw vakantie blijven je collega’s of andere mensen met wie je samenwerkt jou nog steeds Teamen. Het kan dus zijn dat je tijdens je vakantie heel veel berichten hebt gemist. Als je onder de “activiteiten” links in de navigatiebar kiest voor ongelezen krijg je al je ongelezen berichten in één overzicht. Ook kun je in Outlook de onderwerpsregel van je email aanpassen. Je kunt er dan bijvoorbeeld ToDO, actie of wacht op reactie voor zetten. Dit maakt voor jou duidelijk wat de bedoeling is van de email.

 

En al heb je vakantie, Microsoft blijft doorgaan. Ook daar zijn misschien wel ontwikkelingen waar je tijdens of in je voorbereiding naar je vakantie toe van kunt profiteren.

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: uitnodigingen binnen kanalen

Met deze update deel je binnen jouw kanalen privé agenda’s met iedereen in het kanaal. Hierdoor is het gemakkelijker om de beschikbaarheid van een ieder in te zijn, wat het plannen vereenvoudigd.

 

Teams: Je naam aanpassen binnen een vergadering

Binnenkort kun je je eigen naam aanpassen tijdens een online vergadering. Zo kun je bijvoorbeeld je functie erbij vermelden. Dit kan aangeven wat het doel is waarom je aan een vergadering deelneemt en wie jij precies bent.

 

Wordt uitgerold

 

Whiteboard: updates

 

Inktkleurkiezer

Gebruikers kunnen genieten van een breed scala aan kleuren voor inktgebruik dankzij de nieuwste kleurkiezer-functie. Naast de kleurkiezer wordt er ook een schuifregelaar geboden die de dekking van pennen aanpast. Onlangs gebruikte kleuren komen ook beschikbaar op het kleurenpalet en de kleurkiezer. Dit verbetert de gebruikerservaring bij het inkleuren in Whiteboard.

Gebruikersinterface van de app wordt geupdate

Deze update wijzigt de gebruikersinterface van de Microsoft Whiteboard-app voor laptops, desktops en tablets, waarbij de whiteboardtools naar voren worden gebracht zodat het de betrokkenheid, vindbaarheid en het gemak van whiteboard verbetert.

 

Teams: Mogelijkheid tot het blokkeren van vergaderchats

IT Administrators kunnen uit veiligheidsoverwegingen binnenkort chat berichten in een vergadering, die plaats vindt binnen externe niet vertrouwde omgevingen blokkeren. Door deze update kunnen medewerkers alleen chatten in online vergaderingen waarvan de omgeving is goed gekeurd/vertrouwd door de IT administrator

 

Uitgerold

 

Teams: Actieve spreker weergave in vergaderingen

Vanaf nu wordt een actieve spreker nog duidelijker weergegeven. Het benadrukt de actieve spreker terwijl je de rest van de deelnemers in de vergadering ook nog steeds ziet. Je gebruikt deze nieuwe weergave via de weergaveschakelaar in een vergadering.

 

Teams: Compacte chatlijst

Een nieuwe instelling voor de chat maakt het mogelijk voor gebruikers om hun chatlijst samen te drukken en meer chats zichtbaar te hebben op het scherm. Dit gaat geldt voor zowel de desktop versie als de webversie.
Je kunt een compacte lijst aanpassen binnen instellingen:

 

microsoft 365 vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures