Microsoft 365 Update – Wk 49

De zakelijke versie van Microsoft OneDrive heeft een nieuwe look en feel gekregen met een aangepast startscherm. Ook heeft Microsoft nieuwe functies aangekondigd, zoals het openen van niet M365 bestanden in OneDrive in de app.

Bij een niet M365 bestand moet je denken aan een bijvoorbeeld een pdf of een CAD bestand. Deze kun je straks ook vanuit OneDrive openen, zoals dat al kan met Word, PowerPoint en Excel bestanden. Ook wordt OneDrive beter geïntegreerd in Teams en Outlook, waardoor er in deze apps gezocht kan worden naar OneDrive-bestanden, zonder hiervoor de app te hoeven verlaten.

In deze blog praten we je bij over de ontwikkelingen die binnenkort op stapel staan in Microsoft 365.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Vereenvoudigde opstelbox

Een vereenvoudigde opstelbox-gebruikersinterface maakt het eenvoudiger om berichten te maken en te verzenden. Bewerk je bericht, voeg een emoji in of roep Copilot direct aan vanuit de opstelbox of klik op de plusknop om te kiezen uit het uitgebreide menu met acties. Let op: dit geldt alleen voor de nieuwe Teams.

 

Teams: Aanmaken nieuwe Teams en kanaal vereenvoudiging

Kanaal aanmaken

Het maken van een Kanaal binnen een teams omgeving wordt nog makkelijker. Nadat deze update doorgevoerd is hoef je alleen maar op een + knop te klikken om een kanaal te maken.

 

Nieuwe Teams aanmaken

Bij het aanmaken van een nieuwe Teams kun je, nadat deze update is doorgevoerd, makkelijker kiezen voor een “leeg” team. Jij kunt dan makkelijker en sneller aangeven wat je er wel en niet in wilt

 

Teams: Beheer uw activiteitsmeldingen vanaf de activiteitenkaart

Gebruikers bepalen wat er wordt weergegeven in hun activiteitenfeed door op de ellips te klikken vanaf de activiteitenkaart. Hiermee houden ze grip op de informatie die voor hen het belangrijkst is.

 

Outlook: To Do-app opent in de nieuwe Outlook voor Windows

Gebruik de To Do-app zonder de nieuwe Outlook voor Windows te verlaten! Door op het To Do-pictogram in de navigatiebalk te klikken, wordt deze 0nline geopend en niet langer in een apart browservenster.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Workflows in Chat

Bijna kunnen gebruikers workflows configureren binnen hun Teams-chats. De nieuwe functie wordt alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

OneDrive: Openen in App

Met deze functie kunnen gebruikers op OneDrive en SharePoint niet M365 bestanden openen in desktop-apps om deze bestanden te bekijken en wijzigingen aan te brengen. Alle wijzigingen die ze aanbrengen, worden gesynchroniseerd met OneDrive of SharePoint.

 

Nieuw binnen teams:

Afgelopen week kwam teams weer met de melding van wat er allemaal vernieuwd is.

Nieuwe functies onedrive

Zie je status in de taakbalk

Nu kun je jouw aanwezigheid checken via de teams icon in de taakbar.

 

Gebruik eigen achtergronden voor je vergaderingen

Voeg je favoriete maatwerk achtergrond toe wanneer je deelneemt aan een vergadering in Teams. Voordat je aan de vergadering deelneemt selecteer je effects en avatars, vervolgens video effects oo het vooraf deelnemen scherm om de achtergrond te vinden die je toe wilt woegen.

 

Stel een tijdsduur in voor je aanwezigheid

Verander je beschikbaarheid voor een bepaalde tijdsduur. Selecteer je profiel in teams, selecteer vervolgens de duur, kies dan je status en wanneer je deze wilt herstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures