M365 Update – Wk 4

Houd je vergaderingen gestructureerd en productief met behulp van notities. Voeg een overzicht, aantekeningen en taken toe die toegankelijk zijn voor anderen in Teams en die iedere deelnemer kan aanpassen. Nadat de vergaderingsnotities zijn ingevoerd, kunnen ze ook gedeeld en bewerkt worden op Office.com in het document van de groep.

Het kan zijn dat personen die niet direct zijn uitgenodigd voor een vergadering beperkte toegang hebben tot de bijbehorende notities. Voor de optimale ervaring, bewerkt je de notities vóór of na de vergadering vanuit uw Teams-agenda of via de webbrowser. Hierdoor is het ook gemakkelijker om bijvoorbeeld notulen aan te passen of hier opmerkingen bij te plaatsen, maar is degene die aantekeningen maakte wat vergeten? Dan voeg je dat achteraf eenvoudig toe.

Met de nieuwe functionaliteit voor aantekeningen in Teams kunnen alle deelnemers ook voor én na de vergadering notities maken. Deze betere teamervaring is in ontwikkeling, evenals tags in gedeelde kanalen.

 

Teams: Tags in gedeelde kanalen

Gebruikers kunnen nu “teamtags” gebruiken om groepen mensen aan te spreken binnen gedeelde kanalen.

 

Teams: Deelnemers toestaan om gezamenlijke notities vóór en na vergaderingen te maken

Met deze verbetering van gezamenlijke notities kan iedereen die is uitgenodigd voor de vergadering vergaderingsnotities en agenda’s maken, zowel vóór als na de vergadering. Dit betekent meer samenwerking, meer efficiëntie en een nog betere teamworkervaring. Het kan zijn, dat gastdeelnemers hier geen gebruik van kunnen maken. Let daarom op de eventuele rechten/instellingen voor gastdeelnemers.

 

Wordt (nog steeds) uitgerold

 

Teams: Automatisch tot 9 video’s (3×3) weergeven in Teams-vergaderingen in Chrome en Edge

Op dit moment ondersteunt Microsoft Teams Meetings standaard maximaal 4 video’s (2×2) op het scherm in webbrowsers. Met deze update zien zowel Chrome als Edge gebruikers automatisch tot 9 video’s (3×3) op hun scherm, zonder dat daarvoor een expliciete actie nodig is.

 

Teams: Versimpeling van een kanaal maken

Microsoft rolt de optie uit om makkelijker kanalen aan te maken binnen Teams omgevingen.  Hierdoor kun je met een + binnen de app meteen een nieuw kanaal aanmaken.

 

Teams: versimpeling voor het maken van Teams

Ook het maken van nieuwe teams omgevingen wordt gemakkelijker. Bij het maken van een nieuwe teams omgeving kun je kiezen uit verschillende opties zoals “Leeg Team maken” of een team maken met al bepaalde apps erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures