M365 Update – Wk 2

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en ook nieuwe functionaliteiten! Evenals vorig jaar blijft Microsoft voor Microsoft 365 nieuwe functionaliteiten ontwikkelen. Ook voor dit jaar blijven we je op de hoogte houden van deze handigheidjes of optimalisaties binnen je M35 omgeving.

 

We beginnen met een overzicht van wat er de afgelopen weken is uitgerold.

 

Wat is CoPilot ook alweer?

Met het introduceren van Windows 11 is er ook een nieuwe functie erbij gekomen;  CoPilot. CoPilot in Windows is een geintegreerde kunstmatige intelligentie assistent in Windows 11 waarmee je productiviteit en creativiteit verbetert. Met behulp van CoPilot krijg je echte antwoorden, inspiratie en oplossingen voor je vragen, projecten en takenlijst.

 

CoPilot in Windows biedt antwoorden op vragen en helpt je acties te ondernemen binnen Windows 11. Bijvoorbeeld waar je printers kunt vinden. Je vindt CoPilot in Windows 11 op de taakbalk. Naast het alleen gebruiken van woorden kopieer je ook afbeeldingen kopiëren, sleept deze of ze ergens neer, of load deze up naar de chat. CoPilot is alleen beschikbaar binnen Windows 11 en is gratis. CoPilot is wel al beschikbaar in alle office pakketten, Whiteboard en OneNote. Wil je CoPilot gaan gebruiken binnen je office dan is het betaald.

 

CoPilot binnen Office in Android en IOS

Microsoft heeft er vaart achter gezet  en stelt ook op een Android en iOs CoPilot ter beschikking. Afgelopen week zijn de updates hiervoor uitgerold. Vanaf nu kun je ook CoPilot gebruiken op een Android of iOs apparaat in M365 applicaties zoals Whiteboard en OneNote. Let er wel op dat het een betaalde functie is.

 

Whiteboard: Maak Loop-tabellen en takenlijsten

Microsoft is nog steeds bezig met het uitrollen van de functie. Voeg nieuwe Loop-tabellen en takenlijsten direct in whiteboards in en kopieer/plak ze in andere Microsoft 365-applicaties en bewerk in realtime samen met anderen inhoud.

 

Whiteboard: Live-tekst

Vanaf nu zie je live wat andere deelnemers typen in Whiteboard-objecten. Bijvoorbeeld, wanneer een gebruiker tekst typt in een plaknotitie, zie je de tekst zoals deze ingevoerd wordt.

 

Nog bezig met uitrollen

 

Teams: Verwijderen van Items in Activiteiten

Met deze nieuwe functie kun je jouw activiteiten binnen Teams eindelijk verwijderen.  Op dit moment blijven alle berichten er in staan wat tot een enorme lijst kan leiden.

 

Teams: Berichten doorsturen in Teams-chats

Gemakkelijk berichten binnen de chat doorsturen, dat kan nu met deze nieuwe functie. Stuur berichten snel door van de ene chat naar de andere via het rechtsklikmenu. Je kunt extra inhoud aan het bericht toevoegen,, zodat het meer context en duidelijkheid voor de ontvanger biedt. Berichten doorsturen is mogelijk voor 1:1-chats, maar ook voor groepschats.

 

Teams: Workflows in Chat

Gebruikers kunnen bijna ook workflows configureren binnen hun Teams-chats. De nieuwe functie wordt wel alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

OneNote: Nieuw ‘notities’-tabblad bij het maken van een standaard Teams-kanaal

Bij het aanmaken van een nieuw standaardkanaal wordt automatisch een nieuw Notities-tabblad aangemaakt. Elk Teams-team heeft hierdoor een  toegewijde OneNote-werkmap en elk kanaal heeft zijn eigen sectie, waardoor het voor de werkgroep gemakkelijker wordt om hun notities toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures