M365 Update – Wk 3

Nu iedereen weer volop op kantoor komt vraag je je misschien waarom je nog Microsoft Teams moet gebruiken. Natuurlijk blijft het een ideale app om snel met je collega’s te praten, maar het is ook zoveel meer. Zo deel je gemakkelijk bestanden in Teams en integreert het eenvoudig met andere Microsoft Producten zoals One Note, Whiteboard en To-Do.

Teams gebruik je  gemakkelijk voor, tijdens en na je vergaderingen. Alles staat op één plaats, je nodigt eenvoudig mensen van buiten je organisatie uit en je deelt eenvoudig de benodigde documenten. Maak je een opname van de vergadering, dan stel je deze op dezelfde plek beschikbaar, zodat iedereen die de vergadering heeft gemist, deze toch nog een keer kan bijwonen.

 

Daarbij wordt je niet meer overspoelt met e-mails. Gesprekken worden gehouden in Teams, reacties in e-mails hoef je niet meer door te spitten, want deze staan op een centrale plaats. Bovendien wordt iedereen geïnformeerd die ook geïnformeerd moet worden.

Met de app voor op je telefoon van Teams heb je meteen toegang tot alle middelen. Niet alleen tot al je apps, maar ook tot je chats en documenten. Zelfs als je onderweg bent blijf je op de hoogte en ben je bereikbaar.

Microsoft blijft ontwikkelen in Teams, omdat niet alleen zij, maar ook meerdere gebruikers de meerwaarde van deze applicatie zien. In deze update komen de nieuwste updates van Teams aan de orde.

 

In ontwikkeling

 

Whiteboard: Tekst formats

Binnen Whiteboard kun je binnenkort kiezen tussen verschillende tekstformats. Microsoft start met 3 verschillende tekstformats,  maar maakt hier ongetwijfeld later meer van.

 

Teams: Meerdere updates

December was een roerige maand voor Microsoft en de ontwikkeling in Teams. Hiervoor staan er de komende tijd heel wat updates op de planning. Hieronder vertellen we je over de updates die je kunt verwachten:

 

Vergadering plannen met verschillende tijdzones

Bij het plannen van een vergadering met mensen uit verschillende tijdzones, wordt de gebruiker gevraagd naar voorgestelde starttijden en eventuele andere informatie die overeenkomt met de tijdzones van de deelnemers. Dit zorgt voor een meest geschikte tijd voor alle deelnemers van de vergadering.

 

Verbetering van de lay-out van de Together-modus en het delen van inhoud

De Nederlandse vertaling van Together-modus binnen de vergaderingen verandert nog wel eens. Voorheen heette het “samen zijn” nu het “modus-samen”.

Met de nieuwe lay-out wordt de Together-modus weergegeven onder de gedeelde inhoud. Gebruikers kunnen deelnemers in de Together-modus en gedeelde inhoud gelijktijdig op een volledig nieuwe manier zien. De volledige ervaring van Together-modus is beschikbaar, inclusief opgestoken handen, reacties en naamlabels.

 

Links naar privé- en gedeelde kanalen

Wanneer je een collega wilt toevoegen aan een kanaaldiscussie kopieer je de link van een privé- of gedeeld kanaal, een bericht in een kanaal of één van de reacties en deel het met je partner. Voila! Ze kunnen nu met één klik aan de discussie deelnemen.

 

Mogelijkheid om een bestaand webinar te dupliceren voor eenvoudige evenementcreatie

Organisatoren plannen een nieuw webinar plannen door informatie van een bestaand gepland webinar te dupliceren. Dit omvat het dupliceren van gegevens zoals details, presentatoren, thema’s en meer. De organisator kan ook de informatie bewerken en bijwerken zoals nodig voor het nieuwe evenement.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Versimpeling van een kanaal maken

Microsoft rolt de optie, om makkelijker kanalen aan te maken binnen Teams omgevingen, uit. Je kunt nu ook gelijk met een + binnen de app een nieuwe kanaal aanmaken.

 

Teams: versimpeling voor het maken van Teams

Ook het maken van nieuwe Teams omgevingen wordt makkelijker. Bij het maken van een nieuwe Teams omgeving kies je uit verschillende opties zoals “Leeg Team maken” of “een Team maken met al bepaalde apps erin”.

 

Uitgerold

 

Whiteboard: Open bestaand bord in Teams met Volgen

In Whiteboard krijg je de mogelijkheid om een bestaand whiteboard te openen in een Teams-vergadering met de volgfunctie al geactiveerd. Hiermee kunnen gebruikers onmiddellijk een whiteboard delen waarbij volgen is ingeschakeld.

 

Excel: tracer taken met @mentions

Je kunt nu ook in Excel taken maken en toewijzen via de @mention binnen opmerkingen te gebruiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures