Microsoft 365 Update – Wk 45

Windows 11 is uitgerust met CoPilot. Jouw AI assistent die ook in Microsoft 365 opduikt. Het geeft ongeveer dezelfde functionaliteit als BingChat, maar dan rechtstreeks in Windows in een sidebar. Je past er de instellingen op je PC mee aan, start je apps ermee op of stelt gewoon vragen aan deze geïntegreerde intelligente assistent.

 

Je ontdekt in de nieuwe functionaliteiten van deze week dat Microsoft hierbij ook al rekening houdt met CoPilot. Terwijl CoPilot op dit moment nog wordt uitgerold.

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: Kanalen archiveren

Met de functie ‘Kanalen archiveren’ kunnen eigenaren en beheerders kanalen archiveren die niet langer in gebruik zijn, terwijl de inhoud ervan, inclusief berichten, bestanden en tabbladen, behouden blijft. Het gearchiveerde kanaal verwijder je uit de lijst met actieve teams en kanalen, waarna verdere acties niet (meer) mogelijk zijn. Indien nodig kun je het kanaal herstellen.

 

Teams: Verbetering van de lay-out voor de samenzijn modus en het delen van inhoud

De nieuwe lay-out geeft de samenzijn-modus weer onder gedeelde inhoud. Gebruikers kunnen de deelnemers in de samenzijn-modus en de gedeelde inhoud tegelijkertijd op een volledig nieuwe manier zien. De volledige samenzijn-modus-ervaring wordt beschikbaar, inclusief opgestoken handen, reacties en naamlabels.

 

Teams: Frosted glass achtergronden in Teams-vergaderingen

Frosted glass is een soort achtergrondeffect waarmee gebruikers hun privacy behouden met een vage achtergrond, op een meer professionele en creatieve manier. Wanneer je op dit moment je achtergrond vervaagt en je beweegt dan zie je alsnog wat van je ruimte waarin je zit. Met frosted glass kunnen gebruikers afbeeldingen hebben met een vervagend effect erin.

Frosted glass activeer je met een PNG-afbeelding. Met de nieuwe frosted glass-effecten zet je het transparante gebied om in een vage achtergrond terwijl de grafische elementen behouden blijven als onderdeel van het achtergrondeffect. Deze functie komt alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

Teams: Vereenvoudigde opstelbalk

Met een vereenvoudigde opstelbalk-gebruikersinterface maak je en verzend je gemakkelijker berichten. Bewerk je bericht, voeg een emoji toe, bel CoPilot direct vanuit de opstelbalk of klik op de plusknop waarmee je kiest uit het uitgebreide menu met acties.

 

Teams: Samenwerken aan notities in kanaalvergaderingen

Samenwerkingsnotities is al enige tijd beschikbaar binnen kanalen, het komt nu ook beschikbaar binnen een vergader kanaal.

Met samenwerkingsnotities in kanaalvergaderingen werken deelnemers samen aan hun vergaderagenda, notities en actiepunten. Aangezien Samenwerkingsnotities een onderdeel is van Loop, synchroniseert dit altijd, ongeacht op hoeveel plaatsen ze zich bevinden. Toegewezen taken in Samenwerkingsnotities synchroniseren automatisch met Taken en Planner.

 

Teams: CoPilot in Teams

Met CoPilot in Microsoft Teams blijven gebruikers georganiseerd. alle informatie in chat, vergaderingen en gesprekken worden bijgehouden, met de mogelijkheid om CoPilot elke vraag te stellen en inzichten te ontdekken.

 

Wordt uitgerold

 

Whiteboard: Maak Loop-tabellen en takenlijsten

Voeg nieuwe Loop-tabellen en takenlijsten direct in Whiteboards in en kopieer/plak ze in andere Microsoft 365-applicaties waarmee je in realtime samen met anderen inhoud bewerkt.

 

Teams: Chatknop bij gemiste oproepactiviteit

Binnen activiteiten komt een nieuwe knop waarmee je gemakkelijk reageert op een gemiste oproep en met slechts één klik een chat start.

 

Uitgerold

 

CoPilot binnen Windows en Microsoft 365

Met het introduceren van Windows 11 is er ook een nieuwe functie erbij gekomen, genaamd: CoPilot. CoPilot in Windows is een geïntegreerde kunstmatig intelligente assistent in Windows 11 waarmee je productiviteit en creativiteit verbetert. Met de hulp van CoPilot krijg je echte antwoorden, inspiratie en oplossingen voor je vragen, projecten en takenlijst.

 

Waarvoor kun je CoPilot gebruiken?

CoPilot in Windows 11 biedt een antwoord op je vragen en helpt je bij het ondernemen van acties binnen Windows 11 (bijvoorbeeld waar je printers kunt vinden). Je vindt jouw AI assistent in Windows 11 op de taakbalk.

Naast het gebruiken van woorden kun je ook afbeeldingen kopiëren, slepen en neerzetten, of uploaden naar de chat. CoPilot is alleen beschikbaar binnen Windows 11 en is daar gratis. Het is ook beschikbaar in alle Microsoft 365 pakketten, Whiteboard en OneNote. Wil je CoPilot gebruiken binnen je Microsoft 365 dan is het een betaalde versie.

Introductie van CoPilot in Windows 11

Welkom bij Windows CoPilot, het eerste pc-platform dat je gecentraliseerde AI-ondersteuning biedt en is ontworpen om eenvoudig actie te ondernemen en dingen voor elkaar te krijgen. Ontdek in deze video wat er allemaal mogelijk is met CoPilot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures