Microsoft 365 Update – Wk 44

De nieuwe Microsoft Teams, misschien werk je er al mee, want het kan al een paar maanden of ben je het nog steeds aan het overwegen. De nieuwe versie biedt veel voordelen voor gebruikers en is tot twee keer sneller dan de oude versie.

Daarnaast neemt het minder schijfruimte in en gebruikt het minder werkgeheugen. Microsoft ontwikkelt door in deze versie en wil daarbij de gebruikerservaring versoepelen. Onlangs zijn er een groot aantal nieuwe functionaliteiten in de nieuwe Microsoft Teams uitgerold. In deze blog vertellen we je er meer over.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Gecombineerde Fun-picker

Gebruikers kunnen al hun emoji’s, GIFs en stickers vinden in een gecombineerde picker. Blader en ontdek alle leuke dingen die je nodig hebt, allemaal op 1 centrale plek

 

Teams: Updates voor de galerijweergave in Teams-vergaderingen

De bijgewerkte galerijweergave plaatst standaard iedereen in tegels van gelijke grootte (16:9 verhouding), ongeacht of hun video aan of uit staat. Je kunt binnenkort ook eenvoudig de grootte van je galerij aanpassen, tegels met video “aan” de voorkeur geven en een tegel uit de hoofdgalerij verwijderen. Wanneer een Microsoft Teams Rooms aan de vergadering deelneemt, wordt de video standaard geoptimaliseerd door deze te vergroten. Gebruikers kunnen deze via het contextmenu opnieuw aanpassen. Let op! Deze functie wordt alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Workflows binnen kanalen

Je kunt nu bijna gebruik maken van workflows binnen kanalen. Dit is handig voor het automatiseren van taken en ontvangen van meldingen van tools en services die je team of organisatie gebruikt. Je krijgt toegang tot deze functie via het kanaalmenu, waarna. Hiermee houd je nog alles beter geordend binnen de kanalen

 

Uitgerold

 

Teams: Gedeelde inhoud in een apart venster weergeven

Gebruikers kunnen gedeelde vergaderinhoud in een apart venster weergeven. Hierdoor werk je nog beter samen en kun je gewoon doorgaan met je werk terwijl je mee doet aan een vergadering.

 

SharePoint: Nieuwe opties voor sitesjablonen

Microsoft voegt twee nieuwe SharePoint-sjablonen toe aan het menu waarmee je het uiterlijk aanpast. De sjablonen Zwart en Cerulean zijn toegevoegd.

 

Outlook: Reacties op een e-mail uitschakelen

Sinds een aantal maanden kun je op een mailtje reageren met emoticons. De ontvanger krijgt dan alleen een bericht (indien die dat aan heeft staan) dat hij of zij een reactie heeft op een email. Door deze update is een mail terugsturen overbodig. Echter niet iedereen wil dat. In de outlook online versie kun je aangeven of ontvangers mogen reageren ja of nee.

nieuwe microsoft teams

Wil je dit via outlook desktop versie uitzetten dan moet de beheerder een aantal stappen uitvoeren. Voor alsnog gebruik je deze functie alleen makkelijk via de online outlook.

 

Teams: updates

In de nieuwe versie van Teams krijg je nu geregeld een overzicht van de laatste updates die doorgevoerd zijn. In dit geval zijn dat de onderstaande:

 

  • Al je mensen allemaal samen: Je kunt nu al je contactpersonen op één plek beheren. Je beheert je bestaande contactpersonen of voegt nieuwe toe door aan de linkerkant van jouw teams Meer apps…> Mensen te selecteren
  • De avatar van de vergadering is aangekomen: Maak een avatar die je vertegenwoordigt in jouw vergadering. Door het aanpassen van je avatar, zoals je wilt dat deze eruit ziet, kun je jezelf zijn en mensen laten kennismaken met jou in een gesprek, zelfs als de video niet aanstaat.
  • Je meldingsinstellingen beheren in Teams: Teams meldingen stel je nu rechtstreeks in de app in. Kies over welke activiteit je geïnformeerd wilt worden, wanneer je meldingen ontvangt en waar
  • Betrouwbaardere aanwezigheidsinstellingen: De nieuwe Teams werkt je aanwezigheid consistent bij naarmate je beschikbaarheid verandert.
  • Kiezen hoe berichten worden weergegeven in kanalen: Je kiest nu of nieuwe berichten boven aan een kanaal of onderaan het kanaal worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures