Microsoft 365 Update – Wk 42

Ook deze week rolt Microsoft nieuwe functionaliteiten uit waarmee jij nog efficiënter met de samenwerkingstools binnen Microsoft 365 werkt. Misschien zijn ze voor jou niet allemaal even relevant, of zitten er andere licenties aan verbonden. Toch geven ze volop kansen waarmee je meer uit je werkomgeving haalt en de productiviteit een boost geeft.

Diverse mogelijkheden om volop in te zetten op het behalen van je zakelijke succes.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Loop-onderdelen in Teams-kanalen

Samenwerken en co-creëren met behulp van Loop-onderdelen in kanalen. Deel een Loop-onderdeel zoals een tabel, een lijst of een alinea, zodat iedereen in het kanaal het kan bekijken en bewerken. Beschikbaar in zowel de klassieke als de nieuwe Teams.

 

Teams: Bestandsapp bijgewerkt naar de OneDrive-app-ervaring in Teams

De bestandsapp die je opent vanaf de linkerkant van de Teams-desktopclient wordt bijgewerkt met de OneDrive-app-ervaring, wat zorgt voor prestatieverbeteringen, meer weergaven en de nieuwste functies van OneDrive in zowel de klassieke als de nieuwe Teams.

 

Teams: Chatknop bij gemiste oproep

Blijf eenvoudig in contact met je contacten na een gemiste oproep. Microsoft voegt een nieuwe chatknop toe aan het activiteitenoverzicht, waarmee je snel reageert op een gemiste oproep en met slechts één klik een chat start.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Een verbeterde zoekervaring in chat en kanalen

Met deze nieuwe zoekervaring stelt zoek je in een specifieke chat of kanaal en vind je sneller relevante resultaten. De resultaten verschijnen aan de rechterkant, zodat je in jouw werkstroom kunt blijven. Verbeteringen zoals gemarkeerde trefwoorden maken het voor gebruikers gemakkelijker om hun resultaten te scannen.

 

Uitgerold

 

SharePoint: Een app aan Teams toevoegen

Als SharePoint-beheerder of Global Administrator in Microsoft 365 beheer je apps die worden gebruikt in SharePoint, Microsoft Teams en Viva Connections. Sommige apps kun je aan Teams toevoegen. De apps die je wilt toevoegen kun je aan de app site toevoegen.

 

SharePoint: Microsoft Lists : Maak een lijst vanuit een CSV-bestand

Je kunt nu een lijst maken door te importeren vanuit een CSV-bestand. De functie Exporteren naar CSV is uitgebreid met een schema. Daardoor zien je bron- en doellijsten er identiek uit, inclusief alle aangepaste opmaak, keuzelijsten, opmaak met rich text, enzovoort, wanneer je importeert.
Wanneer je bij een nieuwe lijst kiest voor “Uit bestand met door komma’s gescheiden waarden”, kun je een CSV-bestand kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures