Microsoft 365 Update – Wk 43

Werk je met Microsoft 365, dan ontvang je met enige regelmaat updates. Niet alleen voor Teams, maar voor alle Microsoft programma’s. De update is er ‘ineens’, vaak zonder dat je het in de gaten hebt.

Wanneer je ’s ochtends je laptop opent kun je zomaar ineens meer functionaliteit hebben of zien bepaalde zaken er anders uit. Vaak gaat het om kleine wijzigingen, in oktober is het volgende qua nieuwe ontwikkelingen uitgerold:

 

SharePoint: pagina/post delen

SharePoint gebruikers kunnen nu pagina’s en/of posts individueel delen zonder de complete pagina/site te delen. Het delen gaat op dezelfde manier als het delen van bestanden

 

Teams: Teamsoverzicht exporteren naar CSV bestand

Beheerders kunnen de lijst met Teams exporteren als een CSV-bestand vanuit het Teams-beheercentrum. Hierdoor kun je sneller controleren welke Teams nog gebruikt worden.

Het geëxporteerde csv bestand komt niet in de map downloads van verkenner maar blijft op de pagina staan. Bovenin je scherm krijg je dan een pijltje dat hij geëxporteerd is.

 

Teams en office: Office opent binnen Teams

Maak je veel gebruik van de desktop office pakketten en heb je de nieuwe Teams? Dan komt het voor dat als jij documenten opent via Teams je ze niet terug vindt bij het icoon van het office programma in de taakbalk. Deze staat dan onder het Teams  logo en niet (meer) onder het logo van het office pakket zoals Word of Excel.

Dit zelfde geldt zowel voor bestanden die je rechtstreek vanuit Teams opent als bestanden die je opent vanuit verkenner maar wel gelinkt zijn aan Teams. Bijvoorbeeld via de OneDrive Sync.

OneDrive: voorgestelde bestanden

Het is voor iedereen wel dezelfde ergernis, waar heb ik ook alweer dat bestand opgeslagen? En dan ook nog eens een bestand die je veel gebruikt. Microsoft is klaar met de update waardoor je veel gebruikte documenten nu makkelijk terug vindt  in je OneDrive. Bovenin OneDrive heb je nu een kopje “Voor u”. Hierin staan documenten die je veel gebruikt en laatst geopende documenten.

 

OneDrive: Kleuren aan mappen toekennen

In SharePoint is het al een tijdje mogelijk maar nu ook eindelijk in OneDrive. Je eigen kleuren aan mappen geven. Mappen een kleur geven helpt bij het beter structureren van je bestanden.

 

Teams: 1000 kanalen per Teams

Microsoft is klaar met het uitvoeren van deze update. Vanaf nu kun je tot 1000 kanalen aan je Teams toevoegen. 1000 kanalen is een behoorlijk aantal. Wanneer je er gebruik van maakt is het raadzaam om een goede structuur binnen die Teams aan te brengen.

 

SharePoint: Een app aan Teams toevoegen

Als SharePoint-beheerder of Global Administrator in Microsoft 365 kun je apps beheren die kunnen worden gebruikt in SharePoint, Microsoft Teams en Viva Connections. Sommige apps kunnen aan Teams worden toegevoegd. De apps die je wilt toevoegen kun je aan de app site toevoegen.

 

SharePoint: Microsoft Lists : Maak een lijst vanuit een CSV-bestand

Je maakt nu een lijst door te importeren vanuit een CSV-bestand. De functie Exporteren naar CSV is uitgebreid met een schema. Wanneer je importeert, zien je bron- en doellijsten er identiek uit, inclusief alle aangepaste opmaak, keuzelijsten, opmaak met rich text, enzovoort.
Door bij een nieuwe lijst te kiezen voor “ Uit bestand met door komma’s gescheiden waarden” kun je een csv bestand kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures