Microsoft 365 Update – Wk 41

Tot nu toe hadden je mappen in je OneDrive een gele kleur. De naam van de map is het enige waarmee je jouw map herkent. Vanaf nu kun je jouw mappen ook een mapkleur geven. Dit geeft  veel voordelen op het gebied van overzicht en vindbaarheid.

 

Dat is niet de enige verbetering die Microsoft doorvoert in OneDrive. Deze week tref je er nog meer aan in deze blog.

 

In ontwikkeling

 

Outlook: Focus tijd in Outlook vastleggen

Binnenkort kun je jouw focustijd in jouw agenda plannen. Tijdens deze focustijd word je zowel via Teams als Outlook niet gestoord met berichtgevingen.

 

Teams: Chat berichten doorsturen

Binnenkort stuur je chat berichten door naar andere chats. Dit geldt voor zowel 1 op 1 chats als groepschats binnen Teams. Het kopiëren en plakken van berichten, die dan weer niet mooi in de andere chat komen is dan verleden tijd.

 

OneDrive: Makkelijk toegang tot Apps via de OneDrive webversie

Nu er steeds meer apps komen in Microsoft 365 is het lastig om de goede app te vinden voor het opslaan van bestanden. Daardoor vind je je bestanden ook niet gemakkelijk .Microsoft brengt een update uit waarmee alle bestanden van de apps als Lists, Power BI, Loop en whiteboard makkelijk vindbaar zijn via de OneDrive webversie. Alle laatst geopende bestanden, gedeelde bestanden of favorieten vind je onder recent.

 

Uitgerold

 

OneDrive: voorgestelde bestanden

Het is voor iedereen wel dezelfde ergernis, waar heb ik ook alweer dat bestand opgeslagen? En dan ook nog eens een bestand waar je veel in werkt. Microsoft is nu klaar met de update waardoor je veel gebruikte documenten nu makkelijk terugvindt in je OneDrive. Bovenin OneDrive heb je nu een kopje “Voor u”. Hierin staan documenten die je veel gebruikt en laatst geopende documenten.

mapkleur in onedrive

 

OneDrive: Kleuren aan mappen toekennen

In SharePoint kun je al enige tijd kleuren aan mappen geven, dit kun je nu ook eindelijk in OneDrive. Mappen een kleur geven kan helpen bij het beter structureren van je bestanden. Het aanpassen van de mapkleur is alleen nog mogelijk in je online omgeving, dus niet in de Windows verkenner.

mapkleur in onedrive

mapkleur in onedrive

 

Teams: 1000 kanalen per Teams

Microsoft is klaar met het uitvoeren van deze update. Vanaf nu kun je tot 1000 kanalen aan je Teams toevoegen. 1000 kanalen is erg veel en kan tot onoverzichtelijkheid leiden. Mocht je er gebruik van willen maken zorg dan wel voor een zeer goede structuur binnen die Teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures