Microsoft 365 Update – Wk 20

Heb jij ook een favoriet? Vast wel. Een restaurant waar je vaak komt, een leuke collega waar je mee samenwerkt of een bestand in OneDrive dat je regelmatig gebruikt. Die laatste vind je waarschijnlijk niet heel gemakkelijk terug. Want er zijn zoveel bestanden waar je in werkt en ook zoveel bestanden die je deelt of iemand anders (die favoriete collega misschien?) met jou deelt.

 

Daarom heeft Microsoft onlangs een functionaliteit uitgerold waarbij je jouw favoriete bestanden eenvoudig herkent. In deze blog vertellen we je er meer over.

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: Compacte chatlijst

Met een nieuwe instelling voor de chat drukken gebruikers hun chatlijst samen. Hierdoor zijn er meer chats zichtbaar op het scherm. Voor zowel de desktop versie als de webversie komt deze nieuwe instelling beschikbaar.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Nieuwe Bestanden-app in Teams

Eén plek voor al jouw inhoud in chats, kanalen, vergaderingen en Microsoft 365 – beheer. Organiseer en vind de inhoud die je snel en gemakkelijk nodig hebt. Bovendien is de navigatie nu meer consistent en vertrouwd voor gebruikers.

 

Uitgerold

 

Teams: Bestanden in een kanaal of uw OneDrive-map in Teams verwijderen of hernoemen binnen iOs en Android

Je kunt nu eindelijk een bestand hernoemen of verwijderen als je op een iOs of Android werkt.
Als je een bestand in een kanaal wilt hernoemen of  verwijderen, ga je naar het tabblad Bestanden en zoek je het gewenste bestand. Selecteer vervolgens “ Meer” opties (de drie puntjes) naast het bestand. Wil je een bestand in jouw OneDrive hernoemen of verwijderen, dan selecteer je “Meer” onderaan de app en vervolgens Bestanden. Zoek het gewenste bestand en selecteer de drie puntjes zodat je kunt hernoemen of verwijderen.

 

Teams: Start een Teams-chat met distributiegroepen, e-mail beveiligingsgroepen en O365-groepen

Je kunt nu een Teams-chat starten met distributiegroepen, e-mail beveiligingsgroepen en O365-groepen. Deze functie houdt rekening met de limieten voor het aantal leden in een groepschat, die momenteel is ingesteld op 250 leden.

favorieten in OneDrive

 

OneDrive: Favorieten aangeven

Iedereen die gebruik maakt van OneDrive weet dat er veel bestanden in kunnen staan. Sommige bestanden gebruik je vaak, andere weinig. Er zijn ook bestanden die je deelt met andere gebruikers. Maar hoe vind je de bestanden die je vaak gebruikt nu gemakkelijk terug?

Microsoft heeft daarvoor een extra tab ontwikkeld: genaamd Favorieten. Deze tab  staat in het zelfde rijtje als gedeeld, waar je al je gedeelde documenten terug vindt.

favorieten in OneDrive

Bestanden als favoriet aangeven is eenvoudig. Je gaat naar het desbetreffende document en klik op de 3 puntjes, kies vervolgens voor Favoriet. Zodra je op favoriet klikt komt er een sterretje achter het document en staat het document in Favorieten.

favorieten in OneDrive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures