Wekelijkse Update Office 365 (Wk 32)

templates teams

Deze week heeft Microsoft Whiteboard veel nieuwe aankondigingen. Ben je een liefhebber van deze tool, dan zit je gebeiteld! Alle nieuwe functionaliteiten zetten we voor jou op een rijtje. Sommige van deze updates zijn reeds beschikbaar in de Windows app (of op mobiel), maar nu ook op het web of in Microsoft Teams.

 

Externe toegang in Teams-meetings

Een gast- of anonieme gebruiker in een Teams vergadering kijkt mee en werkt samen in een whiteboard gedurende de vergadering. Na afloop  van de vergadering heeft de betreffende gebruiker geen toegang meer.

 

Meer mogelijkheden voor deelnemers (web en Teams)

Gebruikers via Teams of via het web beschikken nu over Sticky Notes, tekst invoegen en items selecteren en verplaatsen in een whiteboard. Je voegt ook vormen en diagrammen toe. Deze items blokkeer je ook voor bewerking, waardoor iemand het item niet per ongeluk wijzigt of verwijdert. Je ziet duidelijk welke wijziging iemand doorvoert in de whiteboard.

 

Whiteboard in presenteer of samenwerk modus

De organisator van een vergadering past de modus van een whiteboard aan. De presenteer modus zorgt ervoor dat alle deelnemers ‘alleen lezen’ hebben. De samenwerk modus zorgt ervoor dat je samenwerkt in een whiteboard. De modus pas je op elk moment aan.

 

Hyperlinks toevoegen (web en Teams)

Hiermee voeg je hyperlinks gemakkelijk toe in een whiteboard. Wanneer je een link kopieert en plakt van de browser naar de canvas, maak je een hyperlink kaart aan.

 

Follow-up lijsten

Met deze lijsten wijs je follow-ups toe aan collega’s op het bord. Deze lijst voeg je toe vanuit het menu en gebruik je alleen vanuit de Windows app.

 

Whiteboard delen

Na een sessie wil je het whiteboard delen met andere gebruikers. Je verstuurt een samenvatting via de mail. De samenvatting genereer je automatisch op basis van het geselecteerde template in Microsoft Whiteboard. Eventueel exporteer je de resultaten naar een .CSV-bestand. Deze laatste optie is alleen mogelijk via Windows 10.

 

Whiteboard als tabblad in een kanaal

Maakt het whiteboard aan in Teams en voeg een tabblad toe in een kanaal. Hiermee is het whiteboard direct beschikbaar voor alle teamleden.

 

 

Standaard paginatemplate beschikbaar in SharePoint sites

Reeds benoemd, maar sinds kort beschikbaar (naar verwachting vanaf midden september voor iedereen); het selecteren van een template als standaard pagina wanneer het venster voor het aanmaken van een nieuwe pagina opent. Als site-eigenaar stel je een template als standaard in, waardoor gebruikers die een nieuwe pagina (mogen) aanmaken, deze pagina direct als geselecteerde pagina zien.

whiteboard

 

Optioneel verwijder of bewerk je als site-eigenaar van hieruit de templates. Voorheen was dit alleen beschikbaar via de sitepagina-bibliotheek.

 

whiteboard

Reacties

 1. Myriam schreef:

  Ok, dankjewel voor de reactie ?

 2. gerlien schreef:

  Hallo Myriam,
  Graag helpen we je verder, maar op bovenstaande hebben wij ook geen antwoord.

 3. Myriam schreef:

  Hallo, ik ben leerkracht basisonderwijs en heb gebruik gemaakt van het whiteboard (delen met de kinderen) maar nu blijft het bord zwart. De tools bovenaan zijn wel te zien.
  Wat doe ik verkeerd? Ik heb krijtjes geprobeerd maar ook die doen het niet op het zwarte bord.??

 4. gerlien schreef:

  Hoi Frits,
  Dit is helaas niet mogelijk.
  Met een persoonlijk account kun je het delen met andere persoonlijke accounts.
  Met een zakelijk account alleen met gebruikers binnen de organisatie.

 5. Frits schreef:

  Ik heb met mijn privé-account een whiteboard gemaakt. Nu wil ik dit whiteboard toevoegen aan mijn werk-account?
  Hoe kan ik dit doen? De png-export is uiteraard geen optie, want dan kan ik het bord niet meer bewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures