Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk51)

templates teams

Geluiden zijn onvermijdelijk bij het thuiswerken. Nu we weer allemaal verplicht thuiswerken en de kinderen niet naar school gaan kun je er donder op zeggen dat er tijdens een Teams vergadering ongewilde geluiden door heen komen. Dit voorkom je door het achtergrondgeluid te dempen. Een functionaliteit die net gelanceerd is bij Teams vergaderingen.

 

Achtergrond geluiden zoveel mogelijk weghalen bij Teams vergaderingen

Sinds enige tijd demp je achtergrondgeluiden tijdens een Teams vergadering. Dit is een ideale functie voor iedereen die thuis werkt, maar ook wanneer het gehorig is op kantoor biedt deze functie uitkomst.

 

De functie vind je onder instellingen à Apparaten à Ruisonderdrukking.
Hoog betekent zo goed als alles eruit filteren.
Uit betekent dat iedereen alle achtergrondgeluiden hoort

gedeelde agenda in teamsgedeelde agenda in teams

In ontwikkeling

 

Een gedeelde agenda in een Microsoft Teams kanaal

Op dit moment ontwikkelt Microsoft een kanaal-specifieke agenda waar alle vergaderingen in staan van dat betreffende kanaal. Wanneer je een vergadering in die specifieke agenda zet en notificaties inschakelt voor dat kanaal, krijg je in je activiteiten een bericht. Schakel je de notificaties niet in voor dat kanaal dan krijg je geen bericht en zie je de vergaderring alleen wanneer je in de specifieke agenda kijkt.

 

Nieuwe instellingen mogelijk voor de lobby

De lobby is de plek waar deelnemers voorafgaand aan de vergadering wachten voordat ze toegelaten worden. Met de nieuwe instelling kan een persoon die rechtstreeks van de organisator een uitnodiging heeft ontvangen direct in de vergadering deelnemen. Personen die geen rechtstreekse uitnodiging hebben ontvangen komen eerst in de lobby.

 

Wordt uitgerold

 

Berichtgeving einde vergadering

Er komt een functie die een melding geeft 5 minuten voor het einde van de geplande vergadering. Dit is echter een berichtgeving en de functie sluit de vergadering niet af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures