Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk43)

templates teams

We hebben nog nooit met zoveel mensen tegelijk thuis gewerkt. Daarbij was thuiswerken ook nog nooit zo gemakkelijk. Ook deze week berichten we je over de nieuwe functionaliteiten in Teams. Ontwikkelingen die al snel in jouw Teams omgeving beschikbaar zijn en functionaliteiten die volop in ontwikkeling zijn. Met al deze functionaliteiten verbeter jij het thuiswerken.

 

Allereerst de nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft Teams:

 

Beheren van vergaderopties tijdens een vergadering

Binnenkort bekijken en wijzigen de organisatoren van een vergadering tijdens de vergadering de instellingen .

 

Einde vergadering melding

Zit jij ook midden in een vergadering en kom je er achter dat je bij een andere vergadering moet zijn? Ben je de tijd helemaal vergeten? Microsoft komt met een functie die 5 minuten voor het einde van de geplande vergadering een melding geeft. Dit is er voor zowel privé vergaderingen, dus via chat, als via vergaderingen via kanalen. Deze nieuwe functie sluit de vergadering niet automatisch af. Als het nodig is vergader je ook na de melding door.

 

Thema’s en iconen worden geüpdatet

Op dit moment update Microsoft van de standaard en donkermodus achtergrond binnen Teams. Ze trekken dit gelijk met de algemene Office 365 thema’s.

 

Scherm delen binnen Safari op Apple devices

Goed nieuws voor Apple gebruikers die Teams gebruiken binnen Safari. Binnenkort deel je je scherm ook binnen Safari op een Apple apparaat.

 

Wat kun je binnenkort verwachten aan verbeterde functionaliteit:

 

Veilig telefoontjes doorschakelen tussen Teams en Skype for business

Met deze nieuwe functie schakel je veilig telefoontjes van Teams gebruikers door naar andere Teams gebruikers en Skype for Business gebruikers. Neemt de ontvanger niet op dan krijgt de verzender het telefoontje weer terug. Enige nadeel is wel dat de ontvanger in dezelfde Office 365 omgeving moet zitten. Het maakt het niet uit of het een Teams of een Skype for Business omgeving is. Deze functie is ook beschikbaar wanneer de ontvanger in een gefedereerde omgeving zit.

 

Samenzijn modus

In een vergadering zitten vaak meerdere personen. Ieder persoon heeft dan een andere achtergrond wat voor veel onrust zorgt. Microsoft rolt op dit moment een functie uit waarmee alle deelnemers dezelfde achtergrond krijgen. Op deze manier lijkt het of iedereen in dezelfde ruimte zit, dit creëert rust tijdens een vergadering.

 

Tot wel 49 personen per vergadering zien

Denk erom dat je deze nieuwe functie wel aanzet. Maar binnenkort zie je een venster van 7 bij 7 personen tijdens een vergadering.

 

Het lijkt of het allemaal Teams is wat de klok slaat, maar ook op het gebied van SharePoint zit Microsoft niet stil.

 

Kalender weergave bij een SharePoint lijst

Microsoft rolt de functie, waarbij je een SharePoint lijst met een datum weergave in een moderne kalender weergave ziet, uit. Zo krijg je een goed en mooi overzicht van alle data zonder dat je terugschakelt naar de klassieke weergave.

Reacties

  1. gerlien schreef:

    Jij ook bedankt voor het compliment Auke!

  2. Auke Walda schreef:

    Helder en overzichtelijke uitleg, bedankt, Auke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures