Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk48)

templates teams

Ook in november zit Microsoft niet stil. Ontdek welke nieuwe functionaliteiten er zijn in Microsoft 365. Maar ook welke op stapel staan voor de komende maanden. Optimaliseer je Microsoft 365 omdat je bijvoorbeeld gebruik van templates in Teams.

 

De uitrol van de volgende functionaliteiten vond plaats in November.

 

Vergaderopnames opslaan in SharePoint of OneDrive

Binnenkort worden gespreksopnames van Teamsvergaderingen opgeslagen in jouw OneDrive voor Bedrijven of in SharePoint. Vanuit hier deel je de opnames direct met interne en externe gebruikers. De opnames worden dan direct beheert met de beveiligings- en nalevingscontroles die beschikbaar zijn in Microsoft 365.

 

Status binnen Microsoft Teams 

Microsoft is op dit moment nog druk bezig met het uitrollen van een functie waarbij je je status binnen Microsoft Teams voor een bepaalde tijd aanpast.

 

Polls tijdens vergaderingen 

Een poll is gebaseerd op Microsoft Forms waardoor je makkelijk vragen kunt stellen met mogelijke antwoorden. In een team was er al de mogelijkheid tot het implementeren van een poll.

templates teams

Een poll in Microsoft Teams

Met een poll krijg je makkelijk voor, tijdens en na een vergadering feedback. Diegene die de ‘presenteer’-rol heeft bij een vergadering kan een poll maken. Tijdens de vergadering activeert de presentator de poll. Op het moment dat de presentator de poll activeert wordt deze voor alle deelnemers zichtbaar op het scherm.

 

templates teams

Een poll tijdens een vergadering

 

Deze functionaliteiten lanceerde Microsoft in November

 

Templates binnen Teams

Inmiddels werkt de functie dat je bij het aanmaken van een nieuw team een template gebruikt. De templates maak je zelf, maar Microsoft heeft er ook een aantal die standaard zijn.  In deze templates geef je bijvoorbeeld aan welke kanalen en tabbladen je standaard toevoegt. Handig wanneer je veel gebruikt maakt van standaard teams voor bijvoorbeeld een afdeling, product of dienst.

 

Lay-out voor vergaderingen in iOS en Android 

Microsoft is klaar met het uitrollen van een betere lay-out in vergaderingen op iOS en Android toestellen. Met deze verbeteringen geef je de vergadering weer in presentatie modus. Deze modus verbergt alle randen van de vergadering zodat je alleen het beeld van de vergadering, bijvoorbeeld een gedeeld scherm ziet. Daarnaast wordt het mogelijk meer deelnemers tegelijk te zien net als gedeelde content en is duidelijker zichtbaar wie aan het woord is. Al deze functies zijn reeds beschikbaar op de Windows variant van Teams.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures