M365 Update – Wk 5

Januari is vaak een maand van opstarten. In veel branches is er een drukke decembermaand en komt daarna de maand van rust. Maar het kan ook zijn dat het in jouw branche niks uitmaakt en je alweer druk aan de slag bent. Het lijkt wel dat ze bij Microsoft gewoon zijn doorgegaan. Nieuwe functionaliteiten worden uitgerold of zijn in ontwikkeling.

 

Wij praten je bij.

 

Uitgerold

 

Outlook: Een eigen locatie kiezen om bijlages op te slaan

Microsoft voegt een mooie update toe aan de nieuwe outlook  Je kiest namelijk nu waar je je bijlagen lokaal zou willen opslaan. Hiermee voorkom je dat je steeds maar weer moet zoeken naar waar de bijlagen worden opgeslagen.

 

Whiteboard: Open bestaand bord in Teams met Volgen

Microsoft rolt de optie, om de volgfunctie meteen te activeren als je een bestaand whiteboard opent in een Teams-vergadering , uit. Hiermee kun je onmiddellijk een whiteboard delen waarbij volgen is ingeschakeld.

 

Excel: tracer taken met @mentions

Je kunt nu ook in Excel taken aanmaken en toewijzen via de @mention binnen opmerkingen te gebruiken.

 

Wordt (nog steeds) uitgerold

 

Teams: Versimpeling van een kanaal maken

De optie om makkelijker kanalen aan te maken binnen Teams omgevingen rolt Microsoft uit. Je kunt met een + in de app meteen een nieuwe kanaal aanmaken.

 

 

Teams: Automatisch tot 9 video’s (3×3) weergeven in Teams-vergaderingen in Chrome en Edge

Momenteel ondersteunt Microsoft Teams Meetings standaard maximaal 4 video’s (2×2) op het scherm in webbrowsers. Met deze update zie je automatisch tot 9 video’s (3×3) op Chrome en Edge op je scherm, zonder dat daarvoor een expliciete actie nodig is.

  

Teams: Versimpeling van een kanaal maken

Microsoft rolt de functionaliteit uit waarmee je makkelijker kanalen aanmaakt in Teams omgevingen. Ook hier kun je met een + in de app meteen een nieuwe kanaal aanmaken.

 

Teams: versimpeling voor het maken van Teams

Ook het maken van nieuwe teams omgevingen wordt makkelijker. Wanneer je een nieuwe Teams omgeving aanmaakt kun je kiezen uit verschillende opties zoals “Leeg Team maken” of een team maken met al bepaalde apps erin.

 

In ontwikkeling

 

Teams: General kanaal verbergen

Er komt een zeer welkome update aan. Het verbergen van het standaard kanaal “general” .

Deze verschijnt standaard altijd bij het maken van een Teams omgeving. Met deze update kun je, net als alle andere kanalen, het standaard kanaal ook verbergen. Hiermee voorkom je dat teamdeelmers er per ongeluk document in zetten. De verwachting is dat deze update al in februari is uitgerold.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!