Wekelijkse Microsoft update – Wk 25

De groeps chat. Je kent hem vast wel van je WhatsApp, maar ook in Teams gebruiken veel bedrijven deze. Hiermee houd je werk en privé goed gescheiden. Microsoft onderkent het gebruik van deze groeps chats en heeft hier een aantal nieuwe functionaliteiten voor op de roadmap staan.

 

Daarnaast rolt Microsoft nog een paar functionaliteiten uit in Teams of heeft deze in ontwikkeling. Wij praten je bij.

 

Een Teams chat starten met een distributie groep, beveiligings groep of een Office 365 groep

Wanneer je een groeps chat opzet, moet je bepalen wie hierin moet. Dat kan lastig zijn. Vaak heb je al een distributie- of beveilingsgroep waar al die personen inzitten. Deze personen vul je dan handmatig in bij de groep schat, de kans dat je er dan één vergeet is aanwezig. Die persoon (of personen) voeg je er later gemakkelijk aan toe, maar dat ze er niet meteen inzitten kan vervelend zijn. Om dit voor te zijn komt er binnenkort een optie waarmee je een groeps chat opstart aan de hand van een distributie of beveiligingsgroep en zelfs ook vanuit een Office 365 groep. Het maximum van de groeps chat is dan 250 personen.

 

Beantwoord suggesties binnen groeps chats

Binnen de 1 op 1 chat kun je al met suggesties beantwoorden. Deze suggesties staan dan onderin en daar kun je op klikken.

Binnenkort is dit ook voor groeps chats mogelijk.

groeps chats teams

De volgende functionaliteiten worden uitgerold:

 

Meerdere mogelijkheden in talen bij Teams meeting uitnodiging

Teams administrators stellen binnenkort de taal van de Microsoft Teams-uitnodigingen in met behulp van een nieuw beleid. Dit omvat het verzenden van uitnodigingen in meerdere talen.

 

Vergader chat bubbel voor Android en iOS

Tijdens een online vergadering maak je vaak gebruik van de chat. Helaas valt dit niet iedereen op waardoor er vragen/opmerkingen over het hoofd worden gezien. Gebruik je de Windows versie dan krijg je tijdens de vergadering direct een chatnotificatie. Hierdoor zie je geen chatberichten over het hoofd en krijgt de chat een prominentere rol tijdens vergaderingen. Vragen en opmerkingen merk je veel sneller op.

 

Dit komt nu ook beschikbaar voor Android en iOS gebruikers. De laatste 2 chatberichten zijn dan zichtbaar tijdens de vergadering.

 

Chat berichten typen voor gast gebruikers uitschakelen

Een update die voor veel bedrijven een uitkomst is: het uitzetten wie tijdens een vergadering chat berichten mag typen en wie niet. Het online vergaderen gebeurt tegenwoordig veel met externe/gast deelnemers. Soms wil je als bedrijf dat die gast/externe deelnemers alleen maar deelnemen en verder geen gebruik maken van extra functionaliteit. Microsoft past deze chat functie voor gast/externe deelnemers aan. Teams admins kunnen straks doormiddel van beleid aangeven wie chat berichten verstuurt tijdens een vergadering en wie niet.

 

De volgende functionaliteiten zijn uitgebracht:

 

Verbeterde vergadermogelijkheid bij gebruik van Firefox

Gebruik je Firefox als browser, dan kun je vanaf nu Teams volledige gebruiken tijdens een Teams vergadering. Functies zoals audio en scherm delen, zijn nu ook beschikbaar.

 

Compacter overzicht chatberichten

Nu voor iedereen beschikbaar! Een compacter overzicht in je chatberichten. Je hebt binnen Teams wel 1 of meerdere chats met personen met wie je veel chat. Vaak moet je omhoog scrollen om te zien wat je ook alweer had getypt. Als je binnen Teams je chat overzicht compacter maakt, zie je meer berichten en wordt je chat overzichtelijker.

groeps chats teams

Je stelt het compacter maken van je chat in via account instellingen.

groeps chats teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures