Wekelijkse Microsoft update – Wk 24

Je wilt tijdens de online vergadering in Teams laten weten dat je ook wilt bijdragen aan het gesprek, maar de vergadering niet onderbreken. Virtueel je hand opsteken is daarvoor een goede functionaliteit. Je doet dat nu nog via reacties in de besturingselementen rechtsboven in het scherm. Straks doe je dit nog gemakkelijker.

 

Deze functionaliteit rolt Microsoft momenteel uit in Teams, maar er zijn ook vele functionaliteiten in ontwikkeling:

 

Microsoft Teams: Teams admin center naar eigen wens aanpassen

Teams admins passen binnenkort het Teams admin center aan naar eigen wens. Het gaat hier om de hoofdpagina van het Teams admin center. De functionaliteit is vergelijkbaar met de hoofdpagina van het Microsoft 365 admin center, waar je verschillende “kaarten” toevoegt die inzicht geven in de status en het gebruik van de omgeving Hoe en wat je precies aanpast is pas duidelijk als het uitgerold is.

 

Microsoft Teams: Vergader chat bubbel voor Android en iOS

Wie kent het niet, tijdens een online vergadering wordt er vaak gebruik gemaakt van de chat. Niet iedereen merkt dit op, waardoor er vragen/opmerkingen over het hoofd gezien worden.

Voor de Windows versie heeft Microsoft al een update uitgebracht en dit wordt uitgebreid Android en iOS gebruikers. De chat notificatie wordt tijdens de vergadering direct in beeld gebracht. Op deze manier zie je geen chat berichten over het hoofd. De chat krijgt een prominentere rol tijdens vergaderingen en vragen/opmerkingen worden sneller opgemerkt. De laatste 2 chatberichten zijn, voor Android en iOS gebruikers, zichtbaar tijdens de vergadering.

 

Microsoft Teams: aantal deelnemers aanpassen bij meer dan 9

Wanneer je in een Teams vergadering de vergadering in galerij modus hebt staan en er zijn meer dan 9 deelnemers dan komt er een navigatie balk onderin. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel deelnemers jij wilt zien.

 

Deze optie komt beschikbaar voor zowel de desktop versie( Windows en Mac)  als de online Teams versie. Echter, bij de online versie ben je zowel afhankelijk van de grootte van jouw scherm waar je op dat moment achter zit als de internet verbinding. Neem je deel via jouw telefoon via 4G dan zie je minder deelnemers dan wanneer je deelneemt op je tablet of laptop.

 

Microsoft Teams: Uitbreiding emoticons

Met emoticons zet je jouw bericht net wat meer kracht bij. Je brengt een bepaalde emotie over of gebruikt het in plaats van tekst. Ook in de chatberichten van Teams worden ze volop gebruikt en daarom wordt het aantal emoticons uitgebreid naar meer dan 800 stuks. Je voegt snel een emoticon in je chat toe door het “(“ teken te typen gevolgd door bijvoorbeeld “sm“ (je krijgt dan de suggestie voor een smiley).

 

Microsoft Teams: chat berichten typen voor gast gebruikers uitschakelen

Deze update is voor veel bedrijven een uitkomst is. Het online vergaderen vindt tegenwoordig veel met externe/gast deelnemers plaats. Wil je als bedrijf dat die gast/externe deelnemers alleen maar deelnemen  en verder geen gebruik kunnen maken van extra functionaliteit, zoals chatten. Microsoft past de chat functie voor gast/externe deelnemers aan. Teams admins geven straks door middel van beleid aan wie chat berichten verstuurt tijdens een vergadering en wie niet.

 

Deze functie wordt uitgerold:

 

Microsoft Teams: Hand opsteken door langer op Teams knop te drukken

Tijdens een vergadering houd je virtueel je hand omhoog en laat je mensen dat je wilt deelnemen, zonder dat je de vergadering onderbreekt. Dit wordt nu gemakkelijker gemaakt. Na de update steek je ook je hand op door de Teamsknop in de taakbalk in gedrukt te houden. Deze functie geldt alleen voor de desktop versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures