Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 24)

Put your hands up… Je hand opsteken in Teams, dat doe je als je iets te zeggen hebt tijdens een vergadering. Tijdens grote vergaderingen lever je zo eenvoudiger een bijdrage. Iedereen ziet deze visuele hint in de videofeed van de deelnemers, evenals in de deelnemerslijst.

Put your hands down… De hand haal je weg als je op dezelfde knop drukt als de activatie. In grote vergaderingen wordt de opgestoken hand ook vaak gebruikt voor het geven van een mening of om te stemmen.  Hierna moet je deelnemers vragen om hun handen te laten zakken. Dat is nu verleden tijd. Presentatoren en organisatoren laten in één keer alle handen zakken.

 

Dit is een kleine maar fijne toevoeging aan de functionaliteit van Teams, waarbij vergaderingen makkelijker verlopen. Microsoft heeft nog meer functionaliteiten op de roadmap staan waarmee je efficiënter gaat werken. De volgende functies zijn in ontwikkeling.

 

Vastpinnen van een chatbericht in een Teams

De chat is één van de meest gebruikte functies in Teams. Het risico dat je een bericht mist is hierdoor groter. Tijdens een overleg stromen de berichten binnen en hierdoor mis je er wel eens eentje. Of het ontbreekt je simpelweg aan tijd, waardoor je niet alle berichten leest of datgene eruit haalt wat belangrijk voor je is.

 

Microsoft erkent dit probleem en is bezig met een oplossing: het vastpinnen van een chatbericht. Hiermee is het bericht direct zichtbaar voor alle leden en zoek je niet meer naar het bericht in de gehele chat.

 

Standaard instellingen voor openen Office bestanden

Binnenkort bepaal jezelf waar je gedeelde bestanden, die in Teams staan, opent. Dit kan in de browser, desktopversie of Teams zelf. Voor het standaard openen in desktop heb je minimaal Office 2016 nodig, die ook geactiveerd is.

 

Aanpassen zichtbare deelnemers met video tijdens vergadering

Vergaderingen via Teams vinden plaats met zowel weinig deelnemers als met veel deelnemers. Binnenkort kies je uit een aantal verschillende weergaven, waarmee je je beeld rustig houdt. Bij vergaderingen met 9 tot 49 deelnemers kies je voor “Gallery”. Heb je een vergadering met meer dan 49 deelnemers dan kies je voor “grote gallery”.

 

Wil je nog meer deelnemers in beeld zien? In de navigatiebalk komt er een optie waarin je het aantal weer te geven deelnemers aanpast.

 

 

Microsoft lanceert deze week de volgende functionaliteiten:

 

Mac: geluid bij delen scherm/desktop binnen Microsoft Teams.

Het staat al een tijd op de roadmap maar nu lanceert Microsoft dan eindelijk deze functie. Mac gebruikers horen ook het geluid van een Apple device als ze een scherm of complete desktop delen. Hiermee wordt het presenteren vanaf een Mac een stuk completer.

 

 

Update voor deelnemers toegang na vergadering

Je kunt deelnemers toegang geven tot een vergadering door middel van een link. Dit is handig bij bijvoorbeeld een externe spreker. Neem je deel aan een vergadering via een link dan heb je, zodra de vergadering is afgesloten, geen toegang meer tot de vergadering. Houdt er dan rekening mee dat je ook geen toegang meer hebt tot documenten die gedeeld zijn tijdens de vergadering of tot de chat, waar eventueel belangrijke zaken vermeld zijn.

 

Apps gebruik tijdens vergaderingen met externe deelnemers

Vanaf nu gebruik je apps tijdens een vergadering ongeacht de aanwezigheid van externe deelnemers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures