Microsoft Ignite – Ontdek de nieuwe features van Microsoft 365 (deel 2)

In het vorige deel van deze serie kwamen de nieuwe features van vergaderingen in Teams aan de orde. Deze keer is het onderwerp de vergaderruimtes in Teams. Ook hiervoor komen diverse nieuwe functionaliteiten uit. Eerder dit jaar werden de collaboration bars al aangekondigd. Dit zijn Teams devices op Android waarmee videoconferenties in Teams vergaderingen gehouden worden.

 

Touchless vergaderen

Voor klanten die vergaderingen opstarten met deze Teams devices, kondigt Microsoft “touchless meeting experiences” aan. Dit biedt diverse mogelijkheden voor het starten en beheer (denk aan muten, scherm delen etc.). De volgende opties heft Microsoft voor je in petto: ‘Room remote’, ‘Teams casting’, ‘Proximity Join’ of ‘Cortana voice assistance’. Met deze opties bedien of cast je bijvoorbeeld jouw Teams device via je mobiel.

 

Capaciteit notificaties in een vergaderruimte

De camera’s in de collaboration bars beschikken daarnaast over technologie waarmee je het aantal personen telt in een vergadering. Hiermee kunnen alerts worden afgegeven om aan te geven dat de vergaderruimte overbezet is. De administrators voeren voor elke vergaderruimte een maximum aantal personen in. Op het moment dat het device te veel personen telt, geeft het een waarschuwing. Hiermee herinnert het gebruikers aan de capaciteit in de ruimte. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan social distancing.

 

Microsoft Teams panelen

Deze nieuwe categorie van devices hang je buiten een vergaderruimte op waarmee duidelijk is wanneer een vergaderruimte bezet is. Zo laat het zien wanneer de ruimte beschikbaar of bezet is en welke vergaderingen er zijn. Vanaf het paneel reserveer je ook direct de ruimte. Naast deze informatie zie je of er “dichtbij ruimtes” beschikbaar zijn. Voorwaarde is dat dat je de ruimtes goed instelt, waardoor het device weet of er bijvoorbeeld nog andere ruimtes op dezelfde verdieping zijn. Begin volgend jaar stellen Creston en Yealink de devices beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures