Microsoft Ignite – Ontdek de nieuwe features van Microsoft 365 (deel 1)

In september 2020 stond Microsoft Ignite  op de agenda. In drie dagen tijd kondigt Microsoft dan heel veel nieuwe features aan. Welke dat dit keer zijn, lees je hieronder.

 

Microsoft Teams

Ik begin met, hoe kan het ook anders, Microsoft Teams. Microsoft heeft de afgelopen periode veel nieuwe features gekregen en aangekondigd. Tijdens Microsoft Ignite doet Microsoft er nog eens een schepje bovenop met heel veel nieuwe aankondigingen.

 

Teams-vergaderingen

Vergaderingen via Microsoft Teams zijn bijna ondenkbaar in veel organisaties. Je merkt dan ook dat Microsoft veel focus legt op dit gebied. Zo lanceert Microsoft enige tijd geleden ‘together mode’. In deze modus toon je alle deelnemers alsof ze in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Dit verhoogt de concentratie in grote vergaderingen. Tijdens Ignite kondigt Microsoft extra scenes voor deze modus. Je hebt de keuze uit meerdere “locaties” en creëert daarmee voor je vergadering een bepaalde setting. Deze scenes rolt Microsoft dit kalenderjaar nog uit.

Microoft ignite

 

Presenteren in een Teams-vergadering

Ook komt later dit jaar ‘custom layouts’. Hoewel de Nederlandse vertaling twijfelachtig is (lees: aangepaste indelingen), gaat het om een nieuwe vorm van presenteren. Met deze functie zijn er meer mogelijkheden voor het presenteren van content op dynamische wijze. Zoals jij je achtergrond nu wijzigt, wijzigt de achtergrond in het geval van ‘custom layouts’ naar bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie. Wat mij betreft een hele mooie toevoeging. Zie hieronder twee voorbeelden van ‘custom layouts’:

microsoft ignite

 

Breakout rooms in Microsoft Teams

Deze heb je al eens eerder gezien in mijn blog; Breakout rooms. Met deze optie deel je een vergadering met meerdere deelnemers op in kleinere groepen. Zo start je in kleiner comité bijvoorbeeld een brainstormsessie of werkgroep discussie. Als presentator van deze vergadering switch je tussen de breakout rooms, doe je aankondigingen in alle breakout rooms of sluit je deze breakout rooms waardoor iedereen weer in de “grote” vergadering deelneemt.

microsoft ignite

 

Teams-vergadering samenvatting

Voor dit jaar kondigt Microsoft nog een recap van Teams-vergaderingen aan. Deze recap geeft een samenvatting van de vergaderingen waarin jij bent uitgenodigd. Erg handig want je leest deze samenvatting eenvoudig terug. Niet alleen als je aan de vergadering hebt deelgenomen, maar ook wanneer je deze mist. In de samenvatting staat onder andere de opname van de vergadering, het transcript, de chat en gedeelde documenten. De samenvatting haal je op via het chatvenster van de vergadering of via het detailvenster in de vergadering. De recap vind je in het agenda-item in Outlook.

microsoft ignite

 

Registratie en rapportage van Teams webinars

Naast vergaderingen besteedt Microsoft ook aandacht aan Teams webinars. Met een nieuwe functionaliteit gebruiken organisatoren registraties om de aanwezigheid van deelnemers te managen. Zo verstuur je een automatische mail bij registratie. Wil je de betrokkenheid van je deelnemers weten? Dan krijg je een gedetailleerd inzicht op het beschikbare dashboard. Deze feature wordt eind van dit jaar verwacht.

microsoft ignite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures