Innovaties in Power Automate door AI

innovaties in power automate

Met Power Automate creëer je je eigen workflows om aan je eigen zakelijke wensen te voldoen. Verzend notificaties, automatiseer taken en bouw snel applicaties waarmee je processen verbetert en inzicht krijgt.

 

Microsoft Power Automate introduceert voor 2023 enkele interessante innovaties waarmee gebruikers nog gemakkelijker automatiseringen bouwen en beheren. Deze innovaties zijn alle op basis van Artificial Intelligence (AI) en hiermee wordt jouw organisatie efficiënter, bespaar je tijd en verhoog je de productiviteit.

 

Formatteer data door voorbeelden

Met één van de nieuwe features formateer je gegevens door middel van voorbeelden. Dit betekent dat je een voorbeeld van de gewenste uitvoer geeft en Power Automate de rest doet. Dit is bijvoorbeeld handig als je gegevens wilt sorteren of als je wilt dat bepaalde informatie op een bepaalde manier wordt weergegeven, zonder dat je hoeft te leren hoe je dit handmatig moet doen.

 

Beschrijf hoe je flows wilt bouwen

Daarnaast kun je met Power Automate nu ook automatiseringen bouwen door Artificial Intelligence (AI). Dit betekent dat je een voorbeeld van de automatisering kunt geven. Power Automate probeert om het proces te begrijpen en bouwt een automatisering die hetzelfde doet. Dit kan een tijdrovend proces zijn, maar het bespaart ook veel tijd als je een complex proces wilt automatiseren. Zo kun je de AI gegenereerde flows als basis gebruiken waarop je verder bouwt.

 

Ontwikkelingen in AI builder

Tot slot introduceert Power Automate ook nieuwe verbeteringen in AI Builder, een tool waarmee je kunstmatige intelligentie gebruikt om automatiseringen in je flows te bouwen. Eén van de mogelijkheden is het lezen en begrijpen van tekst. Hiermee maak je bijvoorbeeld een automatisering die tekst van een afbeelding leest en verwerkt. Dit is handig als je wilt dat Power Automate gegevens van een afbeelding op een factuur leest en deze gegevens vervolgens gebruikt voor het verwerken van een betaling.

 

Bekend gemaakt op Ignite 2022

Deze en andere innovaties heeft Microsoft openbaar gemaakt op Ignite 2022 voor Power Automate en rolt Microsoft in de loop van 2023 uit. Deze nieuwe technologieën gebruiken we om jouw werk efficiënter te maken. Wil je hier meer over weten of andere tools voor het verbeteren van jouw werkzaamheden? Laat het ons weten wij vertellen je er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures