Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk45)

templates teams

Microsoft heeft veel ontwikkelingen in het verschiet Een aantal hiervan staan al een tijdje op de roadmap en andere pas net. Voor Microsoft Teams staan de volgende ontwikkelingen op de Roadmap. Ook voor jou zitten er weer mooie nieuwe ontwikkelingen tussen.

 

Extra instellingen voor het gebruik bij meerdere accounts met Teams

Teams gebruiken we steeds vaker. Zowel privé als voor werk. Nu wordt je werkaccount ook voor privé doeleinden gebruikt. Microsoft ontwikkelt een functie in Teams waarmee je 1 privé account toevoegt naast je werkaccount In Teams. Je switcht dan gemakkelijker tussen je privé en werk account. Deze functie ontwikkelt Microsoft alleen voor de desktop versie van Teams.

 

Update voor extra genodigde voor vergadering

Woont een deelnemer van de vergadering niet de gehele vergadering bij dan voeg je deze later toe aan de vergadering. Nodig je ze dan niet uit via de originele link dan hebben ze alleen toegang tot de chat en documenten van die vergadering tijdens de vergadering. Verlaat de deelnemer de vergadering dan komt deze niet meer bij de documenten en chat.

 

Wachtrij voor chatberichten bij offline

Niet iedereen is continue online in Teams. Momenteel krijg je bij ieder gemist bericht direct een mailtje. Dit kan vervelend zijn. Microsoft voegt  daarom een wachtrij toe voor berichten die Teams gebruikers sturen wanneer je offline bent. Als je weer online bent verstuurt Teams de berichten. Deze berichten worden 24 uur vast gehouden. Ben je dan nog niet online geweest? Dan krijg de verzender een melding en heeft de keuze uit het bericht nogmaals verzenden of verwijderen.

 

Posts vastpinnen

Het gebeurt iedereen wel eens dat je belangrijke posts over het hoofd ziet, omdat er meerdere posts voorbij komen. Binnenkort pin je een post vast binnen een kanaal. Microsoft heeft dit in ontwikkeling. De vastgepinde post staat dan in de informatie balk waardoor hij direct voor iedereen zichtbaar is.

 

Ontwikkelingen binnen SharePoint

 

Auto-nieuws verwerking

Het ontbreekt je soms aan tijd om nieuwsberichten die (net) op SharePoint zijn geplaatst te lezen. Microsoft ontwikkelt nu een functie waarmee je een mailtje ontvangt van de nog niet gelezen nieuwsberichten. De medewerker zet deze functie zelf aan of uit. Je krijgt alleen bericht van nieuwsberichten uit omgevingen waar je toegang tot hebt.

 

Standaard templates voor Pagina’s en nieuws berichten

Site eigenaren stellen binnenkort een standaard template in die je gebruikt bij een nieuwe pagina aanmaken of bij een nieuwsbericht plaatsen. De nieuwe pagina of nieuwsbericht krijgt standaard dat template. Gebruikers kunnen bij het aanmaken van een nieuwe pagina of nieuwsbericht steeds nog een ander template kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures