Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk46)

templates teams

Weten wie er allemaal bij de vergadering zaten? Binnenkort download je een rapport met alle aanwezige deelnemers van de vergadering. Handig als je het hebt opgenomen en nog na wilt sturen. Of als je je afwezige collega verder wilt bijpraten. Microsoft breidt het rapport met nog meer data uit, zodat het je nog meer inzichten geeft.

 

Dit is niet de enige update die Microsoft voor Teams in petto heeft. Het zijn er deze week niet veel, maar zeker de moeite waard. De volgende feature is nieuw in ontwikkeling.

 

Microsoft Teams maken van Microsoft 365 Groep, met behoud van deze groep

Microsoft is volop in beweging en verandert veel zaken binnen Microsoft 365. Zo ook het maken van een team in Microsoft Teams aan de hand van een al bestaande Microsoft 365 groep.
Microsoft ontwikkelt de mogelijkheid waarmee je een Microsoft 365 groep behoudt met de functionaliteiten van Microsoft Teams. Op dit moment krijg je binnen een Microsoft 365 groep een linkje naar Microsoft Teams.

Zit je binnen de SharePoint site van de Microsoft 365 groep dan kies je links onderin voor “Microsoft Teams maken”.

rapport vergadering

 

Heb je daarop geklikt? Dan komt er in de navigatie “Teams” bij te staan.

rapport vergadering

 

Leden van de Microsoft 365 groep blijven zo werken zoals ze gewend zijn maar hebben toch de functionaliteiten van Microsoft Teams. Wat de precieze ontwikkelingen zijn is nog niet bekend.

 

Daarnaast heeft Microsoft nog een 2-tal andere features verder in ontwikkeling.

 

Downloaden rapport deelnemers van een vergadering

Hij stond al een tijdje op de Roadmap van Microsoft en deze functie ontwikkelt Microsoft nog verder. Een rapport die je downloadt met alle aanwezige deelnemers van een vergadering. Je controleert gemakkelijk ná de vergadering of iedereen aanwezig was, omdat je het rapport achteraf downloadt. Bovendien is het rapport nog uitgebreider, doordat Microsoft nog meer data eraan toevoegt. Dit geeft de organisator nog meer inzichten.

 

Direct taak maken van een bericht binnen de desktop versie van Microsoft Teams

Snel en gemakkelijk een taak maken van een bericht binnen een Microsoft Teams kanaal of een Microsoft Teams chat. Dat ontwikkelt Microsoft momenteel. De gebruiker voegt zo gemakkelijk een taak toe op basis van het bericht. Vanaf steeds meer locaties voeg je taken toe. Hierdoor is je to-do-lijst steeds meer op orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures