Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 28)

In Teams komen alle vergaderdeelnemers van buiten jouw organisatie standaard in een virtuele wachtruimte. Hoe leuk zou het zijn dat jouw organisatie dan meteen herkenbaar is aan de hand van je logo? Deelnemers weten meteen dat ze in de juiste vergadering zitten.

 

Dit is één van de nieuwe features in Microsoft Teams die in ontwikkeling zijn. Ontdek wat je binnenkort nog meer kunt verwachten in Teams, maar ook in SharePoint.

 

Presenteren vanuit PowerPoint in een Teams vergadering met de Microsoft 365-apps voor bedrijven licentie

Je kunt straks PowerPoint presentaties geven vanuit de Windowsapplicatie van PowerPoint in een Microsoft Teams vergaderingen. Je moet hiervoor in het bezit zijn van een Microsoft 365-apps voor bedrijven licentie. In de Windowsapplicatie van PowerPoint zien gebruikers een “Presenteer in Teams” knop waarmee ze de presentatie delen in de Teams vergadering. De presentatie deel je dan direct als de gebruiker de PowerPoint Live modus activeert. Gebruikers zoeken niet meer naar het scherm dat ze willen delen in de scherm-delen functie van Microsoft Teams. Ze delen met één druk op de knop de presentatie.

 

Walkie Talkie applicatie op Teams telefoons

Net als met traditionele walkietalkies, praat je binnenkort met je team met de Walkie Talkie applicatie op je Teams telefoon via “push-to-talk”. Hierdoor praat je tegen je team wanneer je de knop ingedrukt houdt en je luistert als je de knop loslaat. Je praat met je team via een Teams kanaal. Dit bevordert een directere vorm van communicatie met je team, zonder dat ze last hebben van omgevingsgeluiden terwijl jij aan het luisteren bent. Deze Walkie Talkie applicatie is bijvoorbeeld handig voor het communiceren met collega’s die aan het werk zijn in het magazijn of op een andere locatie waar ze alleen toegang hebben tot een mobiele telefoon of tablet.

logo in teams

Figuur 1 Walkie Talkie applicatie voor Microsoft Teams

 

Eigen bedrijfslogo in de wachtruimte van een Teams vergadering

Binnenkort load je je eigen bedrijfslogo up die wordt weergegeven in de wachtruimte van een Teams vergadering. Wanneer mensen dan in de wachtruimte zitten voordat ze een vergadering toetreden zien ze jouw bedrijfslogo. Het logo load je up via het Microsoft Teams beheercentrum. Je kunt ook verschillende logo’s uploaden en deze koppelen aan verschillende mensen of groepen binnen je bedrijf. Voor het uploaden van het logo moet je wel in het bezit zijn van een Advanced Communications licentie van Teams. Dit is een extra licentie boven op de andere licentie voor het gebruik van Teams.

 

logo in teams

Figuur 2 Het logo komt links bovenin te staan in de wachtruimte van een vergadering. Bron: Microsoft

 

SharePoint: Nieuws boost

Naast de nieuwe functies die voor Microsoft Teams in ontwikkeling zijn, ontwikkelt Microsoft iets nieuws voor SharePoint. Je kunt binnenkort nieuwsberichten een boost geven. Nieuwsberichten die je een boost geeft komen bovenaan  te staan. Hierdoor worden nieuwsberichten met een boost meer gelezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures