Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 25)

De “samenzijn modus” in Teams maakt vergaderingen boeiender, verbindt deelnemers met elkaar en laat hun samenwerken in dezelfde virtuele vergaderruimte. Deze functie waarderen gebruikers zeer en is geweldig voor virtuele vergaderingen.

 

Gebruikers kunnen tot nu toe geen aangepaste achtergronden uploaden. Ze maken gebruik van vooraf ingestelde achtergrondopties die beschikbaar zijn in de Teams bibliotheek. Binnenkort maak je eenvoudig je eigen aangepaste scènes in de samenzijn modus (of Together Mode) en je deelt deze eenvoudig met je collega’s.

 

Met behulp van een tool voor het ontwerpen van scènes in de Developer Portal maak je aangepaste scènes en configureer je waar gebruikers staan. Hierdoor worden vergaderingen leuker, inclusiever en boeiender. Wat kun je nog meer voor nieuwe functionaliteiten verwachten? Het volgende wordt uitgerold:

 

Mac: geluid bij delen scherm/desktop binnen Microsoft Teams

Mac gebruikers kunnen nu ook geluid van hun Apple device laten horen als ze een scherm of complete desktop delen. Hiermee wordt het presenteren vanaf een Mac een stuk completer.

 

Eigen deelnemers registratie voor vergadering

Microsoft is klaar met het uitrollen van een optie voor het toevoegen van registratie aan een Teams-vergadering. Met deze registratie maak je gemakkelijker een overzicht van alle aanwezige deelnemers.

Standaard staat de vereiste registratie in een Teams-vergadering staat niet ingeschakeld. Bij het plannen van een vergadering moet je inschakelen. Als organisator (degene die de vergadering plant) kun je zelf bepalen of je alleen voor personen in jouw organisatie een registratie wilt of voor iedereen.

 

aamgepaste achtergronden together mode

 

Als je een vergadering plant op basis van een registratie maak je de vergadering openbaar en moeten de deelnemers zich registreren voor deelname. Standaard moeten de deelnemers dan wachten in de lobby tot ze worden toegelaten, kunnen ze niet presenteren of scherm delen en staat de camera en microfoon uit.

 

Update voor deelnemers toegang na vergadering

Je geeft nu ook deelnemers toegang tot een vergadering via een link. Dit is handig voor bijvoorbeeld een externe spreker. Neem je deel aan een vergadering via een link dan heb je, zodra de vergadering is afgesloten, geen toegang meer tot de vergadering. Dit betekent dat je dan ook geen toegang meer hebt tot documenten die gebruikt zijn tijdens de vergadering of tot de chat.

 

2×2 weergave in galerij modus bij online vergaderingen in Edge en Chrome

Vergader je binnen Edge of Chrome? Dan zie je nu meerdere deelnemers in de gallery modus. Heb je de Teams-vergadering in gallery modus staan dan kun je 4 deelnemers zien.

 

Inschakelen/uitschakelen video van deelnemer

Als organisator van een vergadering kun je de camera’s uitschakelen van deelnemers. Bij het plannen van een vergadering kies je er dan al voor om alle camera’s uit te hebben bij binnenkomst van de vergadering. Dit stel je in door bij vergader opties de camera uit te zetten.

aangepaste achtergronden together mode

Ook tijdens een vergadering schakel je voor alle deelnemers of voor 1 deelnemer de camera uit. Voor het uitschakelen van de camera’s van alle deelnemers ga je tijdens de vergadering naar “deelnemers” toe en kiest voor “uitschakelen camera voor alle deelnemers”.

aangepaste achtergronden together mode

Wil je de camera van 1 deelnemer uitschakelen, dan ga je via de deelnemerslijst naar die desbetreffende deelnemer en schakelt de camera uit.

aangepaste achtergronden together mode

Apps gebruik tijdens vergaderingen met externe deelnemers

Vanaf nu gebruik je apps tijdens een vergadering ongeacht de aanwezigheid van externe deelnemers.

 

Tijdens een vergadering meerdere deelnemers tegelijk in de spotlight zetten

Al enige tijd kun je 1 deelnemer in de spotlight zetten. Microsoft is op dit moment bezig met een update om waarbij je 7 deelnemers tegelijk in de spotlight zet.

 

Alle opgestoken handen laten zakken

Deze functie heeft Microsoft in mei gelanceerd, maar kende nog enkele problemen. Microsoft heeft het opnieuw opgepakt en is nu bezig met het uitrollen van de functie zodat organisatoren en presentatoren alle opgestoken handen in één keer laten zakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures