Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 27)

Let the music play! En dat kan binnenkort ook in Teams. Met de in ontwikkeling zijnde muziekmodus in Teams, speel je straks in hoge kwaliteit muziek af tijdens een online vergadering. Hiermee kun je muzieklessen online geven en online concerten samen beluisteren.

 

Een leuke nieuwe functionaliteit in Teams, maar dat is niet de enige die Microsoft in ontwikkeling heeft. Wij praten je weer bij welke er nog meer in ontwikkeling zijn.

 

Teams: Power Automate acties voor vergaderingen, teams, kanalen en chat

Binnenkort voer je via Power Automate een aantal nieuwe acties automatisch uit voor Microsoft Teams. Zo kun je onder andere straks een Teams vergadering automatisch maken, een bericht  versturen naar een kanaal en een nieuw team aanmaken.

 

Teams: Power Automate flows maken via berichtextensies

Binnenkort maak je, aan de hand van berichtextensie, een Power Automate flow op basis van een sjabloon. De berichtextensies open je door op de drie bolletjes te klikken en vervolgens op “meer acties” te klikken. Hierdoor maak je aan de hand van een bericht direct een flow. Dit voorkomt dat je het bericht weer terug moet vinden in Teams wanneer je bezig bent met het maken van de flow in Power Automate.

 

muziekmodus in teams

Figuur 1 De met rood omcirkelde puntjes openen het berichtextensies menu.

 

Teams: Live ondertiteling voor alle beschikbare talen voor de browser applicatie van Microsoft Teams

Microsoft breidt voor de Windowsapplicatie van Teams het live ondertiteling-talenpakket uit naar onder andere de talen: Nederlands, Chinees, Zweeds, Spaans, Frans en Duits. Binnenkort komt dit beschikbaar voor de browser versie van Teams. Hierdoor volg je gemakkelijker vergaderingen die in die talen worden gegeven.

 

Teams: Vergrendelen van vergaderingen

Met deze nieuwe functie vergrendelt de organisatorede vergadering wanneer iedereen tot de vergadering is toegetreden. Hierdoor kan niemand zomaar tot de vergadering toetreden en deelnemers toevoegen aan de betreffende vergadering.

 

SharePoint: Het in- en uitklappen van pagina onderdelen

Ook voor SharePoint staat er een functie op het programma die pagina’s overzichtelijker maakt voor gebruikers. Door deze nieuwe functie klap je pagina onderdelen in of uit. Hoe dit eruit gaat zien, zie je in de onderstaande afbeelding.

muziekmodus in teams

Figuur 2 Via de met rood omcirkelde pijltjes kun je een onderdeel in- en uitklappen. Bron: Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures