Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 26)

Je ontvangt een bericht in Microsoft Teams en daar wil je nog iets mee doen, maar niet meteen. Onthoud jij dat allemaal? In je email kun je daar altijd nog een prioriteit aangeven of deze op ongelezen zetten, in Teams raak je dit soort berichten in de chat gemakkelijk kwijt, helemaal als er meer van dit soort berichten zijn. Met de nieuwe functie in Teams maak je nu een taak van je bericht die gelijk in je taken app terecht komt.

 

Dit is een van de handige nieuwe functies in Teams die in deze update de revue passeert. De volgende functie is sinds kort door Microsoft gelanceerd.

 

Chat weergave

Je ziet soms een chat bericht over het hoofd tijdens een vergadering. Je moet zelf goed opletten of er een bericht binnenkomt. Daar brengt Microsoft verandering in. Verstuurt een deelnemer nu een chatbericht, dan toont deze zicht zichtbaar bij alle deelnemers in het scherm.

 

De volgende functionaliteiten worden uitgerold

 

Aanpassen zichtbare deelnemers met video tijdens vergadering

Of je nu met veel of weinig deelnemers vergadert, via Teams maakt dit niet veel uit. Je wilt daarbij je beeld rustig houden. Daarom kun je kiezen uit verschillende weergaven. Bij vergaderingen met 9 tot 49 deelnemers kies je voor voor “Gallery”. Heb je echter een vergadering met meer dan 49 deelnemers dan kies je voor “grote gallery”. Wil je nog meer deelnemers in beeld zien? Maak dan gebruik van de optie in de navigatiebalk waarin je het aantal weer te geven deelnemers aanpast.

 

Automatische opname van Teams vergadering

Microsoft is druk bezig met het uitrollen van de functie om automatisch een vergadering op te nemen. Dit is in te stellen bij de vergaderopties.

 

Eigen ‘samen zijn-modus’ gebruiken

Op dit moment kies je uit een select aantal ‘samen zijn-modus’ weergaves. Binnenkort maak je een eigen ‘samen zijn’ weergave. Deze weergave maak je in de Developer Portal van Microsoft Teams.

 

Onderstaande ontwikkelingen staan op de roadmap

 

Taak maken van een Microsoft Teams bericht

Het staat al een tijdje op de planning. Binnenkort maak je via een Teams kanaal bericht of een chat een taak aan, die dan gelijk in de taken app terecht komt.

 

Live ondertiteling in meerdere talen

Omdat Microsoft Teams wereldwijd wordt ingezet worden er veel internationale vergaderingen gehouden. Een reden om de live ondertiteling uit te breiden naar meerdere talen, onder andere: Nederlands, Chinees, Zweeds, Spaans, Frans en Duits.

 

Data rapportage van Polls na Teams vergadering

Binnenkort krijg je een data rapportage van een Form Poll die tijdens een Teams vergadering is gehouden. Deze rapportage wordt gemaakt nadat de vergadering afgelopen is en verstuurt Teams automatisch naar de organisator en presentatoren van de vergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures