Microsoft 365 Update – Wk 39

Aan het einde van de maand krijg je een overzicht van alle nieuwe Microsoft 365 functionaliteiten. Ook in september heeft Microsoft weer een aantal nieuwe waardevolle functionaliteiten voor jou op het programma staan. Neem ze door en maak gebruik van de ontwikkelingen waar je wat aan hebt.

 

Uitgerold

 

Teams: Samenwerken in OneNote

Met samenwerken in OneNote kunnen deelnemers om gezamenlijk agenda, notities en actiepunten  maken en bijwerken. Omdat OneNote binnen Microsoft 365 valt synchroniseert deze ook automatisch met ToDo & Planner.

 

Teams: Links naar berichten in groepschats

Een groepschat is handig voor snelle communicatie, maar een nadeel daarvan is dat er soms ontzettend veel berichten binnen komen waardoor je eerdere berichten over het hoofd ziet,  terwijl deze wel belangrijk was. Dit los je op door een link van het bericht nogmaals in de chat te zetten waardoor iedereen er weer snel bij kan komen. Deze optie was er al voor de 1 op 1 chat maar nu dus ook voor de groepschats. Een bericht zet je nogmaals in de chat door naar het bericht toe te gaan en dan via de puntjes te kiezen voor “koppeling kopiëren”

 

Teams: Chat berichten verwijderen

Tot voorkort kon je alleen chatberichten verbergen. Door een update kun je nu ook chats verwijderen, die je niet meer nodig bent. Zoals chats van oud collega’s of klanten. Je verwijdert deze chats alleen in jouw Teams. Dit doe je gemakkelijk door op de puntjes bij de persoon te gaan staan en dan voor chat verwijderen te kiezen.

 

Outlook: reageren met een emoji

In Outlook kun je nu ook reageren met een emoji in plaats van een email. Na ontvangst van een mail dan is een uitgebreide reactie niet meer nodig, maar aan de hand van 6 emoties kun je laten weten dat je het gelezen hebt. De verzender ziet de emoji dan in de mail onder verzonden items.

 

SharePoint: Kleuren geven aan een map

Je kunt jouw mappen in SharePoint nu een kleur meegeven. Deze functie is alleen beschikbaar op directe SharePoint sites en OneDrive. Hierdoor structureer je jouw mappen nog eenvoudiger. Bij het aanmaken van een nieuwe map kun je de map meteen een kleur geven. Ook de kleur van bestaande mappen kun je aanpassen.

 

Teams: Anonieme gasten binnen vergadering blokkeren voor de chat

Vanaf nu kun je anonieme gasten, die deelnemen aan een vergadering, de toegang tot de chat ontnemen.

 

Teams: Standaard Notities app bij aanmaken standaard kanaal

Als je nu een nieuw standaard kanaal aanmaakt krijg je er gelijk standaard notities bij. Zo begin je direct goed met het kanaal.

 

Nog uitgerold

 

Teams: Teamsoverzicht exporteren naar CSV bestand

Beheerders kunnen de lijst met Teams exporteren als een CSV-bestand vanuit het Teams-beheercentrum. Hierdoor controleer je makkelijker en sneller welke Teams gebruikt worden.

 

Teams: 1000 kanalen per team

Het uitrollen van de mogelijk tot 1000 kanalen per Team is bijna zover. Omdat 1000 kanalen erg veel is kan een teams ook erg onoverzichtelijk worden. Zorg daarom voor een goed beleid hierop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures