Microsoft 365 Update – Wk 38

Je mail beantwoorden met één klik of tik. Dat kan nu in Outlook. Het sturen van een mail met jouw reactie op een ontvangen email is niet meer de enige manier waarop je een reactie geeft. In plaats daarvan kun je nu ook reageren met een emoji. Hiervoor zijn er zes beschikbaar, dezelfde set als die Team oorspronkelijk ondersteunde: Duim omhoog, hart, vieren, lachten verrassing en verdrietig.

 

Als je een reactie wilt versturen zoek je naar de smiley in de reeks acties die worden weergegeven voor een ontvangen bericht. Klik op de smiley en je ziet de beschikbare emojis. Als je reageert met een emoji dan verschijnt deze reactie in het bericht in het postvak van de afzender en de andere ontvangers. Je kunt de reactie nog aanpassen en na korte tijd verschijnt de bijgewerkte reactie in de berichten. Emailafzenders ontvangen altijd een melding als je een reactie toevoegt aan je email.

 

Naast deze nieuwe feature in Outlook heeft Microsoft 365 nog een aantal nieuwe functionaliteiten. We praten je bij .

 

In ontwikkeling

 

Teams: Workflows binnen Kanalen

Gebruikers kunnen workflows configureren binnen hun Teams-kanalen. Let op: Deze functie wordt alleen beschikbaar vanaf de nieuwe Teams (T2.1).

 

Forms: Forms-app vervangen door Polls-app in Teams-vergaderingen

De nieuwe “Polls”-app vervangtl binnenkort de “Forms”-app voor betere peilingopties in Teams-vergaderingen. De “Forms”-app blijft alleen enquêtes ondersteunen. We raden je daarom aan dat je, zodra de mogelijkheid er is, polls toevoegt aan teams vergaderingen.

 

Whiteboard: Snel van start met gepersonaliseerde sjablonen op lege whiteboards

Bij het openen van een nieuw leeg whiteboard krijgen gebruikers gepersonaliseerde sjablonen aangeboden. Op deze manier hoef je niet steeds een nieuwe Whiteboard vanaf het begin te maken en kun je de whiteboards snel opleuken.

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: Teamsoverzicht exporteren naar CSV bestand

Beheerders kunnen de lijst met Teams exporteren als een CSV-bestand vanuit het Teams-beheercentrum. Hierdoor controleer je eenvoudiger en snel welke Teams nog gebruikt worden.

 

Teams: 1000 kanalen per team

Het i bijna zover: Teams wordt uitgebreid naar 1000 kanalen per team. Omdat 1000 kanalen erg veel is kan een teams ook onoverzichtelijk worden. Zorg daarom voor een goed beleid hierop.

 

Uitgerold

 

Outlook: Emoties versturen als outlookreactie

Microsoft is klaar met het uitrollen van de optie waarmee je reageert met een emotie in plaats van een mail op een ontvangen mail. Heb je een mail ontvangen en is een reactie niet noodzakelijk, maar wil je toch laten weten dat je het gelezen hebt dan kun je reageren met één van de zes emoties.

outlookreactie

De verzender ziet de emotie dan in de mail die  binnen verzonden items staat.

outlookreactie

SharePoint: Kleuren geven aan een map

In SharePoint geef je nu kleuren aan mappen. Let er wel op, deze functie is alleen beschikbaar op directe SharePoint sites en OneDrive. Door deze toevoeging structureer je jouw mappen nog beter. Bij het aanmaken van een nieuwe map kun je deze gelijk een kleur geven.

outlookreactie

Ook kun je de kleur van bestaande mappen aanpassen.

outlookreactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures