Low code: snel een betaalbare oplossing

low code

Maatwerk software: het klinkt ideaal omdat het speciaal voor jou is gemaakt. Maar het kent vele keerzijden. Vaak zijn er stabiliteits- en beveiligingsissues en updates zijn niet altijd mogelijk. Met low-code krijg je een snelle, betaalbare oplossing. Maar wat is het en hoe werkt het? Arrix-adviseur Lennart Schultz vertelt er meer over.

 

“Maatwerk software is vaak heel afhankelijk van het platform waarop het is gebouwd. Vroeg of laat raakt het daarom verouderd omdat het platform vernieuwd wordt. Maatwerk kan daar niet altijd in mee en dan ontstaan allerlei problemen”, vertelt Lennart. Anders gezegd: kijk of er alternatieve standaard software beschikbaar is. “Dan heb je het vaak over low-code-platformen of andere type bouwblok-systemen die een heel stabiele onderlaag hebben. Zorg dat de software altijd wordt afgenomen van een bedrijf met voldoende omvang.”

 

Low-code? Wat is dat?

Software ontwikkelen en schrijven is een tijdrovend en daarmee duur proces. Daarnaast bestaat er een kans op bugs. Maar met low-code kun je dit een stuk sneller doen: de bouwstenen voor je applicatie zijn al geschreven, maar moeten alleen nog in elkaar worden gezet. Deze bouwstenen heten modellen, die op verschillende platforms worden aangeboden. Lennart: “Een programmeur schrijft software precies zoals hij of zij het voor ogen heeft en kent alle ins en outs. Maar wat als deze persoon ergens anders gaat werken of met pensioen gaat? Vervolgens is er niemand die nog weet hoe de software precies in elkaar zit. Met low-code voorkom je dit: er komt maar heel weinig code aan te pas. Met low-code kun je heel visueel ontwerpen en dat is ook een voordeel.” Arrix adviseert het low-code-systeem van Microsoft. Dat heeft verschillende voordelen: het is gemaakt in de standaard van Microsoft en het platform heeft veel aanbieders die allemaal in deze standaard werken. Dus: “Je hoeft veel minder te programmeren, er staat veel sneller een applicatie. En tijd is geld, dus het is goedkoper, wordt veel beter ondersteund en er zijn geregeld updates beschikbaar.”

 

Check of je sowieso maatwerk nodig hebt

Ook een idee is om te checken of je sowieso maatwerk, al dan niet gemaakt met low-code, nodig hebt. Lennart: “Check je licenties! In een appsuite zitten vaak allerlei handige apps die je misschien niet gebruikt, maar in deze gevallen zeer van pas komen. Je betaalt er al voor, dus waarom zou je die niet gebruiken? Het is een oplossing die al werkt en dan is het zonde als je vervolgens nog eens extra betaalt voor maatwerk of low-code. Maar als je oplossing niet in de appsuite zit, dan is low-code absoluut de eerste optie.”

Arrix werkt het meest op standard tooling: we bieden alles aan van grote en bewezen derde partijen, met name Exact en Microsoft. Zij zorgen ervoor dat het platform altijd up-to-date blijft en doorontwikkeld wordt. Een partner in de regio zorgt er vervolgens voor dat deze software specifiek aansluit op je bedrijf. “Er zijn nog bedrijven die onnodig lang met hun maatwerk software blijven werken. Er is veel in geïnvesteerd, dus op zich begrijpelijk. Maar er zijn prima alternatieven die een stuk goedkoper zijn.

 

Meer weten?

We kijken graag mee of een alternatief voor maatwerk in een appsuite of via low-code beschikbaar is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures