Een low-code oplossing is de beste investering voor IT-beslissers

low-code oplossingen

Een recent uitgekomen onderzoek uitgevoerd door Forrester Consulting Total Economic Impact™ laat zien dat low-code oplossingen zichzelf razendsnel terugverdienen. Daardoor wordt het gezien als één van de beste investeringen op IT-gebied. Maar hoe komt dit? Lees er hier meer over.

 

Waar verdient het zich terug?

Low-code applicaties hebben een aantal voordelen. In een eerdere blog schreven we al over hoe je goedkoop applicaties, die de efficiëntie van je werkprocessen enorm bevorderen, ontwikkelt. Dit komt doordat de ontwikkeltijd laag is terwijl je wel een systeem krijgt die volledig op maat gemaakt is voor jouw bedrijf. Maar dat is niet de enige manier waarop deze systemen zichzelf terugverdienen.

Low-code systemen worden steeds meer gebruikt om zogeheten “legacy applicaties” te vervangen. Dit zijn systemen die op verouderde technieken gebouwd zijn. Vaak zijn deze duur in onderhoud en doorontwikkeling, en voldoen ze niet aan verschillende beveiligingseisen. Deze worden onderhouden door een leverancier en je betaalt voor alle soorten doorontwikkeling. Bij Power Apps van Microsoft is dit niet het geval. Je gebruikt de voordelen die inherent zijn aan Microsoft 365. Het platform onderhoudt, (door)ontwikkelt en beveiligt Microsoft zelf. Wat je van een IT partner afneemt is vooral de functionele ondersteuning. Deze kan je ook trainen zodat je kleine wijzigingen in de applicatie zelf doorvoert.

 

Power Platform

Een case-study in het eerder genoemde onderzoek toont aan dat door het Power Platform het gebruik van Excel-sheets en het intern mailverkeer voor bedrijfsprocessen met 100% afneemt. De doorlooptijd van processen wordt hierdoor korter, met name over verschillende afdelingen. Deze kortere doorlooptijd behaal je door het slim inzetten van workflows en notificaties. Ook beperk je de foutgevoeligheid van werken met Excel sheets. Dit reduceert de kosten, die je maakt vanwege fouten, aanzienlijk.

Het Power Platform draait volledig in de cloud en draagt bij aan de strategie van bedrijven om naar de cloud te migreren. Zo is er geen sprake meer van downtime en serverkosten. Rapportage van je gegevens wordt eenvoudiger. Je ontvangt razendsnel de juiste informatie om je werk te doen. Zo bespaar je tijd omdat je niet meer naar verschillende gegevensbronnen gaat en geen handmatige rapportages maakt in Excel.

 

Zelf de kracht ervaren?

Bezoek op 9 mei a.s. ons event Arrix Labs en schrijf je in voor de break-outsessie (nr.5) die geheel in het teken staat van het Power Platform. Tijdens deze sessie behandelen we praktijkcases via een demo. Heb jij zelf een bedrijfsproces waar je veel tijd aan kwijt bent? Of een oude applicatie die toe is aan vervanging? Stuur jouw case op, met een beschrijving van dit proces. De kans bestaat dat we jouw case (anoniem) behandelen op het event.  We laten dan in een demo zien hoe het Power Platform dit proces verder optimaliseert.

Meld je aan voor het Labs event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!