Microsoft 365 Update – Wk 12

Metaverse verwijst naar een nieuw tijdperk van internet. Het metaverse omringt het idee om virtuele werelden en realiteiten te creëren die vergelijkbaar zijn met het echte leven. Gebruikers kunnen dus socializen, virtuele items verkopen, aankopen doen, leren, werken, games spelen en meer, net zoals in de echte wereld, maar in een virtuele ruimte. Als ze toegang hebben tot de metaverse met een virtual reality-headset, kunnen ze al deze dingen in het comfort van hun eigen huis doen, terwijl ze toch het gevoel hebben dat ze onderweg zijn.

 

Volgens onderzoek ziet ongeveer 50% van de generatie Z en millennials zichzelf een deel van hun werk doen in de metaverse in de komende twee jaar. Microsoft denkt dat ze het bij het rechte eind hebben en speelt hier alvast op in met de mesh avatars. Met mesh avatars kun je verbinding maken in Microsoft Teams-vergaderingen zonder dat je jouw camera aanzet. Kies de avatar die bij je past of bij een specifieke vergadering.  Creëer jezelf zoals je wilt verschijnen, van casual, professioneel tot dagelijks.

 

Dit is een functionaliteit die in ontwikkeling is, wat kun je nog meer van Microsoft verwachten?

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: Avatars tijdens online vergaderingen

mesh avatar

Tijdens online vergaderingen hebben de meeste deelnemers hun camera aan. Wil je liever niet vol in beeld zijn, dan zet je de camera uit. Dit zorgt voor een zwart beeld voor de andere deelnemers. Dit zwarte beeld vrolijk je binnenkort op met een avatar. Deze “eigen” avatar creëer jezelf en zet je in als  beeld.

 

mesh avatar

 

Teams: Automatische aanpassing hoeveelheid video’s binnen Chrome en Edge

Tijdens vergaderingen ondersteunt Microsoft Teams standaard een maximum van 4 video’s (2×2) op het scherm in de Galerijweergave op webbrowsers. Deze update verhoogt het aantal video’s. Voor gebruikers verschijnen er automatisch tot 9 video’s (3×3) op Chrome en Edge.

 

Nog steeds in ontwikkeling

 

OneDrive: Gedeeld met ervaring update

Op de rol van nieuwe ontwikkelingen staat een update waarmee je beter inzicht krijgt met wie je jouw bestanden deelt en wat die personen ermee kunnen; lezen of ook bewerken. Deze update zou in oktober  worden uitgerold, maar laat nog even op zich wachten.

 

Teams: uitgebreide profiel weergave

Met de uitgebreide weergave van het profielvenster zien gebruikers nu meer van iemands profiel, zoals hun contactgegevens, aangepaste eigenschappen en hun LinkedIn-informatie. Indien de gebruiker het heeft aangepast kun je via deze update ook meer informatie bekijken over de organisatiestructuur van de persoon waarmee je communiceert.

 

OneDrive: Favoriete bestanden duidelijk weergeven

Niet alle documenten in OneDrive worden op dezelfde manier gebruikt. Je hebt documenten die je dagelijks of wekelijks gebruikt en documenten die je maar amper gebruikt. Met het gebruik van Favorieten blijf je georganiseerd. Wanneer je een documenten markeert als favoriet, vind je deze gemakkelijker en sneller weer terug.

 

Wordt nog steeds uitgerold

 

OneDrive: Automatisch inloggen met account configuratie

Als je van pc wisselt kun je tegen het probleem aanlopen dat niet alles goed gekoppeld is. Dit geldt ook voor de OneDrive sync app. Als je van pc wisselt, koppelt de app niet altijd automatisch of werkt naar behoren.
Microsoft brengt een update uit die checkt of er al andere apps, zoals Teams of Office gekoppeld zijn aan een naam. Als dit zo is, dan koppelt de OneDrive sync app ook automatisch aan dat account.

 

Gebruikers sjablonen opslaan en delen voor iOS- en Android-gebruikers

Gebruik je een iOS of Android apparaat en daarnaast Whiteboard? Binnenkort kun je een sjabloon maken van jouw gemaakte Whiteboard en deze te delen met andere gebruikers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures