Microsoft 365 Update – Wk 9

De OneDrive Sync app is een hulpmiddel voor het automatisch synchroniseren van bestanden en het maken van back-ups. Hiermee kun je bestanden en mappen automatisch synchroniseren met Microsoft OneDrive cloudopslag en met jouw andere apparaten. Het is een ideaal hulpmiddel voor fotosynchronisatie, back-ups van documenten en bestanden, automatische bestandsoverdracht, automatisch delen van bestanden tussen apparaten, etc.

 

Toch komt het voor dat je OneDrive Sync app niet altijd goed koppelt als je van PC wisselt. Microsoft heeft hier een oplossing voor gevonden met de update die ze momenteel uitrollen. Daarnaast zijn er de afgelopen maand nog een aantal updates uitgerold, waar je je voordeel mee kunt doen.

 

Wordt uitgerold:

 

OneDrive: Automatisch inloggen met account configuratie

Als je van pc wisselt loop je tegen problemen aan dat niet alles goed gekoppeld is. Dit geldt ook voor de OneDrive sync app. Als je van Pc wisselt betekent dat niet automatisch dat de app gekoppeld is en werkt. Microsoft brengt een update uit waarin er gekeken wordt of er al andere apps, zoals Teams of office gekoppeld zijn aan een naam. Is dit zo, dan wordt de OneDrive sync app ook automatisch gekoppeld aan dat account.

 

Uitgerold laatste maand

 

Teams: PowerPoint live update

Na het live delen en aanpassen van je PowerPoint presentatie kun je nu ook individueel de zichtbare sheet vergroten. Deelnemers binnen de vergadering vergroten indien nodig de zichtbare sheet. Vergadering breed een sheet vergroten is alleen aan presentatoren voorbehouden.

 

Forms: Geanimeerde achtergrond

Als je een enquête, toets of ander type formulier een visuele flair wilt geven, pas je een thema toe, voeg je jouw eigen achtergrondafbeelding toe of pas je de achtergrondkleur aan. Je kunt nu je Forms extra opleuken met geanimeerde achtergronden.

 

Teams: Iedereen benoemen in chat

Als je een belangrijk bericht in de chat van een kanaal wilt zetten gebruik je @naam van iedereen apart zodat iedereen in het kanaal een melding krijgt van dat bericht. Ook al controleer je het nog zo goed, het wil nog wel eens voorkomen dat je een naam vergeet. Microsoft is klaar met het deze update waardoor je nu dus @everybody kunt gebruiken om iedereen binnen het team (of kanaal) te bereiken.

 

Forms en Teams: Meerdere vragen in Poll tijdens Teams vergadering

Als organisator of presentator van een vergadering gebruik je Microsoft Forms voor peilingen die je vervolgens deelt en bespreekt tijdens een Teams vergadering. Dit kan nu ook via de ingebouwde Polls-app in Microsoft Teams. Een groot voordeel hiervan is dat je nu meerdere vragen per poll kunt stellen, in plaats van slechts één vraag zoals voorheen.

 

Forms update voor gebruik van afbeeldingen

In de Polls-app in Microsoft Teams kun je nu ook afbeeldingen toevoegen aan de poll, wat de poll kan opfleuren of de vraag duidelijker kan maken. De afbeeldingen load je up vanaf je lokale apparaat en gebruik je zowel in vragen als in antwoorden.

 

Whiteboard: Namen zien bij sticky notes

Deelnemers in Teams en op het web zien wie sticky notes aan het bord toevoegt.

 

Whiteboard: Tekst functionaliteiten

Door deze update binnen whiteboard ben je niet meer gebonden aan de standaard tekst style, maar kun je je tekstopmaak nog aanpassen. Tevens zijn er nog een aantal andere functionaliteiten bij gekomen die je kunt gebruiken

 

Teams: Chat berichten later verzenden

Het later verzenden van chatberichten is nu mogelijk. Heb je een bericht getypt en wil je hem (toch) nog niet verzenden dan kun je kiezen voor uitgestelde verzending. Klik met je rechter muisknop op  en kies de dag en tijd dat je het bericht wel wilt verzenden

 

Samenwerken in teams met Excel Live

Vorig jaar kon je al een PowerPoint presentatie live delen en waar nodig laten aanpassen door andere deelnemers. Dit is vanaf nu ook mogelijk met Excel. Je werkt gemakkelijk samen met alle deelnemers binnen de vergadering op je Excel-werkblad. Selecteer het bestand dat je wilt delen, verleen permissies aan deelnemers en stel die deelnemers in staat om het document direct vanuit het vergadervenster te bewerken.

 

Voeg personen toe aan een groep chat door middel van een @

Voeg nieuwe deelnemers toe aan een groep chat met @mention, zonder dat je hoeft te navigeren naar het dialoogvenster ’toevoegen’. Bij het toevoegen van een nieuwe deelnemer kun je alsnog bepalen hoeveel van de chatgeschiedenis je wilt delen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures