Microsoft 365 Update – Wk 11

Nu je steeds meer bestanden maakt en hieraan samenwerkt, op meer apparaten en in diverse applicaties werkt, is het belangrijk dat je vanaf 1 plek bij al je inhoud kunt. Met de Microsoft OneDrive bestandskiezer heb je gemakkelijker en overzichtelijker toegang tot al je online bestanden in Teams, SharePoint of OneDrive, zonder dat je deze hoeft te downloaden en opslagruimte op je device gebruikt.

 

Met de nieuwste update wordt het nog eenvoudiger om tussen je bestanden van OneDrive, SharePoint en Teams te navigeren. Wat heeft Microsoft deze maand nog meer voor je in petto?

 

In ontwikkeling

 

Microsoft Teams: Verbeterde OneDrive bestandskiezer

Het makkelijk navigeren binnen online applicaties zoals Teams, OneDrive en SharePoint is nog wel eens lastig, vooral als je er weinig mee werkt. Microsoft brengt een update uit waardoor dit makkelijker gaat. Gebruikers gebruiken deze nieuwe interface om gemakkelijker te navigeren, toegang te krijgen en bestanden te kiezen uit OneDrive, SharePoint en Teams.

 

Wordt uitgerold

 

Whiteboard: Timer

Whiteboard wordt ook steeds vaker in (online)vergaderingen gebruikt. Tijdens vergaderingen kun je  “live” aanpassingen maken in Whiteboard, waardoor het een ideaal samenwerkingsprogramma is. Ook voor brainstormsessies is WhiteBoard het aangewezen programma, er mist echter nog één functionaliteit. Dat is een timer, waarmee je getimede activiteiten uitvoert, zoals een brainstorm. De timer creëert focus, mensen blijven bij hun taak en het houd je online meeting in beweging. Deze functie rolt Microsoft op dit moment uit en is snel beschikbaar.

 

Teams: Ultrasound Howling-detectie

Wanneer meerdere mensen zich in dezelfde ruimte bevinden en online verbonden zijn in dezelfde vergadering ontstaat er een feedbacklus die echo veroorzaakt en in de meeste gevallen escaleert de echo snel naar howling (zoals wanneer een muzikant de microfoon te dicht bij een luidspreker houdt). Door deze update krijgt de deelnemer een melding dat er al een deelnemer verbonden is met een Teams apparaat. De  microfoon en luidsprekers van de overige deelnemers dempen dan automatisch.

 

Uitgerold

 

SharePoint: Microsoft lijst kalender weekweergave

Als je werkt met een kalender in SharePoint, ken je de verschillende weergaveopties waaruit je kunt kiezen. Van maandweergave tot jaarweergave. Nu is er een nieuwe optie beschikbaar: weekweergave. Dit is bijzonder handig voor een kalender die volgeboekt is. In plaats van een volle maand, of zelfs jaar overzicht, heb je dan alles mooi in een weekoverzicht. Dit maakt het een stuk overzichtelijker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures