Microsoft 365 Update – Wk 8

Hoe meer je in Microsoft 365 werkt, hoe meer je ook samenwerkt met documenten. Jouw collega’s delen regelmatig documenten met je, maar dit maakt het voor jou wel onoverzichtelijker. Want met al die gedeelde documenten zie je soms door de bomen het bos niet meer.

 

Microsoft ontwikkelt daarom een nieuwe deelervaring. Met deze update ga je gemakkelijker zien welke documenten jouw collega’s met je delen binnen de verschillende apps. Ongeacht waar de documenten staan heb je een goed overzicht van de met jouw gedeelde documenten.

 

Microsoft heeft nog meer bedacht om jouw OneDrive een divers andere apps zoals Whiteboard en Teams efficiënter voor je te laten werken. In deze blog vertellen we je er meer over.

 

In ontwikkeling

 

Whiteboard: Gebruikers sjablonen opslaan en delen

Gebruikers van Whiteboard kunnen binnenkort een sjabloon maken van hun gemaakte Whiteboard en deze te delen met andere gebruikers.

 

OneDrive: Updates

 

Documenten favoriet maken

Niet alle documenten binnen OneDrive worden op dezelfde manier gebruikt. Je hebt documenten die je dagelijks of wekelijks gebruikt en documenten die je amper gebruikt. Hier kan het gebruik van Favorieten je helpen georganiseerd te blijven. Documenten markeren als favoriet kan ervoor zorgen dat jij jouw documenten snel terug kan vinden.

 

Nieuwe deel ervaring

Afgelopen jaar heeft Microsoft een kolom toegevoegd binnen OneDrive waardoor je makkelijker ziet welk documenten gedeeld zijn en zelfs of er al in gewerkt is door personen. Wil je zien welke documenten er met jou gedeeld zijn in heel Microsoft 365 dan is dat heel onoverzichtelijk en lastig.. Microsoft ontwikkelt hiervoor en nieuwe update, waarmee je makkelijker ziet welke documenten er met jou gedeeld zijn binnen de verschillende apps, zoals Teams en chat. Door de update krijg je alle gedeelde documenten mooi op een rijtje, ongeacht waar de documenten staan.

 

Wordt uitgerold

 

SharePoint: Microsoft lijst kalender weekweergave

Als je werkt met een kalender in SharePoint, kun je op dit moment kiezen uit 2 wergaven: de Maand of jaar weergave. Als er veel afspraken zijn geven beide een vol beeld. Met de nieuwe optie weekweergave krijg je een minder vol beeld en blijft het overzichtelijk.

 

Teams: PowerPoint live update

Na het live kunnen delen en aanpassen van je PowerPoint presentatie kun je nu ook individueel de zichtbare sheet  vergroten. Deelnemers binnen de vergadering kunnen indien nodig de zichtbare sheet vergroten. Alleen de presentatoren van de vergadering kunnen de sheet vergadering breed vergroten.

 

Uitgerold

 

Forms: Geanimeerde achtergrond

Forms makers kunnen nu de Form opleuken met geanimeerde achtergronden.

 

Teams: Iedereen benoemen in chat

Als je een belangrijk bericht in de chat van een kanaal wilt zetten gebruik je @naam van iedereen apart zodat iedereen in het kanaal een melding krijgt van dat bericht. Ook al controleer je het nog zo goed, het wil nog wel eens voorkomen dat je een naam vergeet. Microsoft is klaar met het deze update waardoor je nu dus @everybody gebruikt en iedereen binnen het team (of kanaal) bereikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures