Microsoft 365 Update – Wk 46

Bij Microsoft staan er continu enorm veel nieuwe toepassingen en updates op de agenda staan. De uitrol van deze nieuwe functionaliteiten is vaak nog even afwachten en is niet altijd duidelijk wanneer. Wat wel bekend is zijn de nieuwste updates voor deze week.

 

In deze blog praten we je bij over de nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365, de functionaliteiten die Microsoft uitrolt of net uitgerold zijn.

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: Vereenvoudigde opmaakbalk

Met een vereenvoudigde opmaakbalk-interface maak en verzend je gemakkelijker berichten. Bewerk je bericht, voeg een emoji toe, roep Copilot( indien aangeschaft) direct op vanuit de opmaakbalk of klik op de plusknop waarmee je kiest uit het uitgebreide menu met acties. Let op: dit geldt alleen voor de nieuwe Teams-ervaring.

 

Teams: Verwijderen van Items in Activiteiten

Eindelijk kun je binnenkort binnen activiteiten berichten verwijderen. Op dit moment blijven alle berichten er in staan wat tot een enorme chaos kan leiden.

 

Wordt uitgerold

 

Whiteboard: Maak Loop-tabellen en takenlijsten

Microsoft rolt deze functie nog steeds uit. Voeg nieuwe Loop-tabellen en takenlijsten direct in whiteboards in en kopieer/plak ze in andere Microsoft 365-applicaties zodat je in realtime samen met anderen inhoud bewerkt.

 

Uitgerold

 

Teams: Workflows in kanalen

Je kunt nu ook workflows binnen kanalen gebruiken. Laat via een workflow weten dat er een chat is, of dat er een bestand is bewerkt. Let op! Ook deze functie werkt alleen binnen de nieuwe teams.

 

Teams: Kies welke gebruikers een melding ontvangen bij het publiceren van een takenlijst binnen kanalen

De takenpublicatie-ervaring is nu uitgerold door Microsoft. Binnen Teams kun je nu kiezen welke gebruikers een melding moeten ontvangen wanneer je een takenlijst publiceert of niet meer publiceert. Als reactie op verzoeken van klanten kies je welke leden van teams, die de taken ontvangen, een melding moeten krijgen in hun Teams-activiteitenfeed: alle eigenaars en leden, alleen eigenaars of niemand. Je kiest op dezelfde manier wie er een melding moet krijgen bij het niet meer publiceren van een takenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures