Wekelijkse update Office 365 (Wk 23)

templates teams

Een passende werkplek op elke locatie, thuis of onderweg, dat kan met Microsoft 365. Je kunt altijd en overal (samen) werken met een werkplek die altijd up-to-date en veilig is. Maar hoe weet je wat de nieuwe ontwikkelingen zijn, zodat jij nog efficienter werkt? Volg wekelijks onze updates met alle nieuwtjes rondom Microsoft 365.

 

Automatisch overzicht laten verzenden van SharePoint nieuwsberichten

Met deze feature ontvangen medewerkers een wekelijkse mail met ongelezen nieuwsberichten uit SharePoint Online. De nieuwsberichten komen alleen uit sites die de gebruiker volgt. Zit je niet te wachten op deze mails? Dan schrijf je je via een link onderaan de mail uit. Zie ook onderstaande afbeelding.

 

nieuwsberichten sharepoint

 

Voorgestelde reacties in Microsoft Teams (mobiel)

Met deze update reageren gebruikers snel met voorgestelde berichten in de mobiele versie van Microsoft Teams. Zie onderstaande afbeelding voor meer informatie.

nieuwsberichten sharepoint

 

De voorgestelde berichten schakel je  in- of uit via instellingen zoals je ziet op onderstaande afbeelding.

 

nieuwsberichten sharepoint

 

Nieuw informatievenster en gepinde berichten in Microsoft Teams

We hebben meer informatie beschikbaar over deze update, waar we in de vorige blog ook al aandacht aan besteden. Het informatievenster vind je door ‘kanaalinfo’ te selecteren. Dit opent een nieuw informatievenster met de weergave van een kanaalsamenvatting. Deze samenvatting bevat de kanaalomschrijving en een lijst met leden. Daarnaast vind je hier ook kanaalupdates.

 

nieuwsberichten sharepoint

Ieder lid van het team kan berichten pinnen welke vervolgens zichtbaar zijn voor alle leden in het informatievenster. Is dit niet gewenst? Schakel het dan uit via onderstaande instellingen.

 

nieuwsberichten sharepoint

 

Een wachtrij voor verzonden berichten in Microsoft Teams wanneer offline

Wanneer een gebruiker een bericht verzendt in Microsoft Teams, terwijl deze gebruiker offline is, plaatst het bericht zich in een wachtrij. De berichten in deze wachtrij verzenden automatisch wanneer er weer een netwerkverbinding is. Staat het bericht dat niet is verzonden meer dan 24 uur in de wachtrij? Dan mislukt de verzending en krijgt de gebruiker hiervan een melding. In de melding krijgt de gebruiker de keuze: het bericht opnieuw te verzenden of het bericht verwijderen.

 

Standaard sjabloon instellen voor SharePoint pagina’s

Met deze feature stellen site-eigenaars een pagina sjabloon in als standaard. Wanneer gebruikers een nieuwe pagina willen aanmaken, stelt deze sjabloon zich als standaard in. Hierna opent een keuzemenu uit sjablonen. Wil je niet gebruik maken van het standaard sjabloon, dan kies je gewoon een ander sjabloon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures