Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk20)

templates teams

Office 365 verbetert continu. Blijf op de hoogte van deze verbeteringen en ontwikkelingen via de Update Office 365. Deze week trakteren we je op handige aanpassingen in SharePoint en Teams. Maak hiermee je applicatie(s) nog leuker en efficiënter.

 

Aanpassingen snel bewerken modus in SharePoint

Microsoft voert een aantal veranderingen door voor het snel bewerken van kolommen in een SharePoint-lijst of -bibliotheek . Zo vervangt Microsoft een aantal legacy ‘snel bewerken’ modi, waarmee ze beter aansluiten op de SharePoint modern gebruikservaring. Het eerste veld wat verandert is het wijzigen van hyperlinks.

snel bewerken modus sharepoint

Het tweede veld wat wijzigt is het datum- en tijdveld. De legacy kalender waarmee je nu een datum en/of tijd instelt wijzigt voor een nieuwe kalender. Deze ziet er als volgt uit.

snel bewerken modus sharepoint

Ook wijzigt het aanmaken van nieuwe kolommen in het snel bewerken menu. Hiermee selecteer je alle kolomtypes en daarnaast past ook de lay-out zich aan:

snel bewerken modus sharepoint

 

Plan groepen (of een distributielijst) in voor een Teams vergadering

Door deze update voeg  je niet langer alle leden van een groep los van elkaar toe aan de uitnodiging van een Teams vergadering. Door het uitnodigen van de groep nodig je in één keer alle leden uit. Momenteel voeg je nog geen groepen toe aan een Teams vergadering wanneer je een nieuwe vergadering aanmaakt in Teams. Met deze update kan dat wel. Nodig je de hele groep uit, dan krijgt ieder lid een verzoek voor deelname aan de vergadering.

snel bewerken modus sharepoint

 

Nieuwe lay-out Office.com startpagina

Open je veel applicaties of documenten via Office.com, bereid je dan voor op een verandering van de lay-out van de huidige startpagina. Hieronder zie je de huidige startpagina:

snel bewerken modus sharepoint

 

Alleen de lay-out verandert. Hieronder zie je alvast een preview van de vernieuwde lay-out van de startpagina. Zoals je ziet verschuiven de applicaties naar een lint aan de linkerzijde. De uitrol hiervan is naar verwachting mids juli gereed.

snel bewerken modus sharepoint5

Wijziging standaard kleur van SharePoint site

Op dit moment zie je kleuren blauw op jouw SharePoint site(s) staan. Binnenkort wijzigt dit naar een nieuwe kleur: groenblauw. Nieuwe en bestaande communicatie- en teamsites worden alleen in een nieuwe kleur gegoten. Sites die reeds zijn aangepast worden niet meegenomen in deze wijziging. Het oude thema met de kleur blauw verdwijnt niet, deze kleur pas je aan via ‘Uiterlijk wijzigen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures