Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk41)

templates teams

Microsoft zit nooit stil. Veel functies van Teams die ‘gemist’ werden in het voorjaar gaan dit najaar het daglicht zien. In deze blog lees je de belangrijkste vernieuwingen en zo ben je meteen weer op de hoogte. Alle updates rolt Microsoft de komende maanden uit. Sommige functionaliteiten zijn dus nog niet beschikbaar. Optimaliseer het werken in Office 365 met deze features of verheug je er alvast op.

 

“My feed” webonderdeel

Maak je SharePoint site meer relevant en dynamischer met het My feed webonderdeel. Het My Feed webonderdeel laat inhoud zien van alles binnen Office 365, van wat je leuk vindt tot inhoudelijk relevante zaken. My feed is geheel persoonlijk en iedereen ziet dus andere inhoud. Je ziet alleen inhoud waar jij ook daadwerkelijk rechten toe hebt.

 

Er komt een verbetering aan voor “Notities bij vergadering” binnen teams

Het aantal standaard gebruikers bij vergadernotities verhoogt Microsoft  tot 100. Het verlies van toegang tot een notitie is niet langer meer een probleem. Het probleem dat je alleen tijdens een vergadering bij de notities komt voordat een notities is gemaakt, is ook opgelost. Als je nu iets later bij de vergadering komt vraag je toegang tot de notities. Diegene die de notities is begonnen krijgt dan een melding.

Aanpassingen binnen To Do

Microsoft is bezig met het uitrollen van een functie binnen To Do waardoor je je taken beter plant omdat je aangeeft wat belangrijk is. Deze functie staat binnenkort onder suggesties binnen “Mijn dag” en geeft aan welke dringende en belangrijke taken nog open staan. Daarnaast deel je nu ook lijsten tussen persoonlijke accounts en werkaccounts. Hiermee maak je een volledig overzicht van al je taken.

 

Uitzetten chatfunctie tijdens vergadering

Tijdens een vergadering staat standaard de chatmogelijkheid aan. Microsoft voegt een functie toe  waardoor de organisator van de vergadering de chat functie, indien nodig, uitzet.

 

Policy voor direct toegang tot een vergadering.

Op dit moment is Microsoft bezig met de uitrol van de functie voor administratoren van Teams waarmee zij instellen wie in de lobby wacht en wie direct in de vergadering komt.

Templates binnen Teams

Microsoft rolt de functie, dat je bij het aanmaken van een nieuwe Teams een template gebruikt, uit. De templates maak je zelf maar Microsoft heeft er ook een aantal die standaard zijn. In deze templates geef je bijvoorbeeld aan welke kanalen en tabbladen je standaard toevoegt. Handig wanneer je veel gebruik maakt van standaard Teams voor bijvoorbeeld een afdeling of product of dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures