Microsoft 365 Update – Wk 22

Ben jij ook iedere week weer nieuwsgierig naar wat Microsoft 365 voor nieuwe ontwikkelingen heeft? En denk je zo’n handigheidje dan snel te kunnen toepassen, omdat het is uitgerold en duurt het dan toch lang voordat je het uiteindelijk gebruikt?

 

Bij nieuwe beschikbare functies verstrekt Microsoft ze soms gedurende een bepaalde periode aan alle gebruikers. Heb je een Microsoft 365-werkaccount of een schoolaccount dan is het tijdstip waarop je nieuwe functies ontvangt afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie. Maar uiteindelijk ontvangen alle Microsoft 365-abonnees de nieuwe functies. Ontbreekt er nog een verwachte functie tussen jouw Office-apps? Maak je geen zorgen, de functie is onderweg!

 

Wordt ontwikkeld

 

Teams: Samenwerkingsweergave binnen Teams

Met een samenwerkingsweergave kun je jouw apps binnen Teams in een apart scherm openen. Met deze functie doe je bepaalde zaken beter tegelijk, zoals in een document werken en tegelijk chatten en/of vergaderen en documenten opzoeken.

 

Teams: Samen in notities

Met deze update werk je gemakkelijker samen in notities. Iedere deelnemer kan tijdens de vergadering de notities bijwerken naar eigen wens. Toegewezen taken worden automatisch gesynchroniseerd met ToDo & Planner.

 

Teams: gelezen/ongelezen binnen activiteit

Vorige week heeft Microsoft de functie uit gerold dat je binnen activiteiten selecteert op gelezen/ongelezen.
Microsoft voert hier binnenkort een extra update op uit zodat je ook direct alle ongelezen berichten kunt selecteren en in één keer op gelezen kunt zetten.

 

Teams: Geanimeerde achtergronden in Teams-vergaderingen

Een vergadering leuker/gezelliger maken met geanimeerde achtergronden. Met deze functie voor dynamische achtergronden in Teams-vergaderingen vervang je een bestaande achtergrond door een dynamische animatie voor een meer meeslepende virtuele omgeving. De verschillende opties verbeteren de vergaderervaring met creativiteit en personalisatie naar eigen voorkeur.

 

Teams: Links naar berichten in groepschats

Gebruikers kunnen een link delen naar een specifiek bericht in een groepschat, waardoor de leden van de groepschat snel naar een bericht navigeren en informatie vinden.

 

Wordt uitgerold

 

Outlook: Werk uren en locatie aangeven

Hybride werken is voor heel veel bedrijven de norm. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis of op een andere plek. Deze “nieuwe” manier van werken heeft voor iedereen voordelen, maar brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Zo hebben collega’s niet inzichtelijk wanneer je op kantoor bent of ergens anders werkt.  Met de nieuwe functie, die Microsoft momenteel uitrolt geef je in Outlook of Teams aan waar en wanneer je werkt. Dit geeft jou en je collega’s veel meer inzicht in wie, wanneer en waar werkt.

 

Uitgerold:

 

SharePoint: Pagina’s en nieuws maken vanuit de SharePoint-appbalk

Vanaf nu maak je pagina’s en nieuws als actie vanuit de SharePoint-appbalk. Dit betekent dat je, waar je ook bent in SharePoint, direct begint met het maken van inhoud en tegelijkertijd in de werkstroom blijft.

 

Teams: Maak offline vergaderingen in Teams

Bij de meeste bedrijven is Teams gekoppeld aan Outlook. Dus wat je plant in Outlook komt ook in Teams en andersom. Wil je iets niet standaard plannen, zoals bijvoorbeeld een lunch afspraak, dan hoeft dat natuurlijk niet online. In Outlook kun je al een offline afspraak plannen, in Teams was dit nog niet mogelijk. Microsoft heeft dit aangepast en in Teams plan je nu ook een “offline” vergadering. Kies je voor offline, dan ontbreken de functionaliteiten,  zoals de chat en documenten delen.

 

Offline vergaderingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures