Microsoft 365 Update – Wk 19

Houden je collega’s van een verrassing of een grapje? Dan kun je nu met Teams uitpakken. Want in samenwerking met Snapchat heeft Microsoft een selectie filters aan Teams toegevoegd. Gebruikers  kunnen tijdens het videobeelden allerlei visuele effecten gebruiken.

 

Je kunt kiezen uit 26 snapchatfilters en ze zijn momenteel beperkt tot de zakelijke versie van Teams. Daarnaast zijn er nog andere nieuwe ontwikkelingen waar we je over informeren.

 

Teams: Knop die tijdens een vergadering het beeld weer naar voren brengt

Met deze functie kunnen gebruikers tijdens een vergadering de online vergadering naar voren brengen door op hun Teams-knop te drukken. Hierdoor keren gebruikers sneller terug naar de vergadering om chatdiscussies of de gedeelde inhoud te bekijken, vooral als de vergadering verborgen is achter andere vensters

 

Teams: Alles markeren als gelezen in het activiteitenoverzicht

Eindelijk gaat Microsoft een update ontwikkelen waarbij je in één klap alle activiteiten-meldingen als gelezen zet. Met slechts één klik kunnen gebruikers alle ongelezen activiteiten markeren als gelezen.

 

Teams: Verbeteringen van de samenzijn Modus

Het samenzijn modus krijgt een aantal verbeteringen. Deelnemers in het samenzijn modus hebben nu naamlabels die aan hun video’s zijn bevestigd. Naamlabels ondersteunen ook statuspictogrammen die aangeven of de microfoon, actieve spreker, spotlight of pin actief zijn binnen de vergadering. Ten tweede wordt je eigen video in de galerij verwijderd terwijl het samenzijn modus actief is om duplicatie van de voorbeeldweergave te voorkomen. Ten slotte toont het samen zijn modus nu verhoogde handen en reacties binnen het zicht.

 

OneDrive: Gedeeld met ervaring update

De update in OneDrive waarmee je beter ziet met wie je bestanden deelt en wat die personen ermee kunnen; lezen of ook bewerken, laat nog even op zich wachten.

 

Teams: uitgebreide profiel weergave

Met de uitgebreide weergave van het profielvenster kunnen gebruikers nu meer van iemands profiel zien, zoals hun contactgegevens, aangepaste eigenschappen en hun LinkedIn-informatie. Als de gebruiker het heeft aangepast krijg je via deze update ook meer over de organisatiestructuur van de persoon waarmee je communiceert.

 

Uitgerold

 

Teams: gebruik van Snapchat tijdens vergadering

Hoe leuk is dat, als geintje of om een vergadering op te leuken. Sinds eind April kun je een snapchat gebruiken tijdens een Teams vergadering. De keuze is niet groot maar er zijn toch genoeg leuke dingen om je vergadering mee op te leuken.
Wil je gelijk een wervelende entree maken tijdens een vergadering dan kun je voordat je deelneemt aan een vergadering kiezen voor “video effecten”.

teams en snapchat

Kies vervolgens onderin voor “meer video-effecten”

teams en snapchat

Nu kun je aan de rechterkant ook voor snapchat kiezen.

teams een snapchat

teams en snapchat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures