Dit betekent Exact Online Premium voor Globe-klanten

online premium

Er was eens een tijd dat Exact de pakketten Exact Online en Exact Globe had. Die heeft Exact nog steeds, maar veel gebruikers in het midden- en kleinbedrijf hadden niet genoeg aan de functionaliteiten van Exact Online alleen. Op verschillende manieren probeerden zij toch bepaalde functionaliteiten van Globe te kunnen gebruiken. Gelukkig is er nu een manier om het allemaal wat makkelijker te maken: vorig jaar kwam Exact met de Online Premium-versies. Maar wat voegen deze varianten toe? Lennart Schultz legt het uit.

 

Exact Online? Globe? Hoe zit het ook alweer precies? Onze adviseur ERP-oplossingen Lennart Schultz legt het uit.

 

Globe en Online

Globe is een pakket van Exact dat al wat langer bestaat én is een van de meest gebruikte pakketten. “Het vlaggenschip van Exact”, aldus Lennart Schultz. “Exact Online is eigenlijk het kleine broertje, gestart voor de ‘small business markt’.” Punt is dat Exact Online flink minder functionaliteiten biedt dan Globe. Bedrijven met een cloudstrategie gingen daardoor via een omweg Globe benaderen om de functionaliteiten toch te kunnen blijven gebruiken. “Er zijn veel bedrijven die maar een paar van de functionaliteiten van Globe nodig hebben, die van oorsprong niet in Exact Online zaten. Voor hen is nu de Exact Online Premium-variant.”

 

Premium

Met de Premium-variant is dus als het ware een tussenvorm ontstaan, tussen Exact Online en Globe in. De Premium-variant van Exact Online geeft toegang tot de database waarmee je je eigen rapporten kunt maken op basis van je gegevens in Exact Online. “Daar had je voorheen geen recht op. Je hebt in Premium ook de mogelijkheid om vrije velden aan te maken. Dat klinkt als iets simpels, maar het kan van groot belang zijn voor je bedrijfsvoering.” Bepaalde artikelen of relaties hebben kenmerken die je toch in een veld toe wil voegen. Het feit dat die mogelijkheid niet bestond hield veel bedrijven tegen om met Exact Online te gaan werken. Daar is met de Premium-variant dus verandering in gekomen.

 

Meer voordelen

De Premium-versie biedt nog meer voordelen. Door de Power BI-integratie kun je zelf aan de slag met je data. Je kunt zelf rapportages samenstellen die waardevolle inzichten geven in je bedrijfsvoering. Verder heeft Premium de tool Business Process Automation, waarmee je bedrijfsprocessen op een dieper niveau kunt automatiseren.

 

Integratie met Microsoft 365

Een laatste belangrijk punt is dat de Premium-edities van Exact een verregaande samenwerking met Microsoft 365 mogelijk maakt. Deze integratie zorgt voor de eerder genoemde mogelijkheid om eigen rapportages binnen de context van Exact Online te creëren en geeft toegang tot de eigen Exact Online data. Maar gebruikers kunnen binnen Exact Online ook samenwerken via Microsoft Teams en Exact Online data binnen Teams gebruiken.

 

Meer weten?

We leggen met plezier uit hoe de functionaliteiten van de Premium-versies van Exact Online werken en wat ze voor je bedrijf kunnen toevoegen en betekenen. Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures